Op dinsdag 11 april heeft de Dorpsraad gesproken met wethouder van den Boogaart en enkele raadsleden over de N264. Naar aanleiding van berichtgeving in de media heeft dit gesprek plaatsgevonden en zijn een aantal zaken duidelijker geworden.

Er zijn afspraken gemaakt hoe dit verder in Sint Hubert op te pakken.

Er komt geen nieuwe snelweg omdat de verkeersintensiteit te laag is en de investeringen te groot. Wel worden alle oostwestverbindingen opgewaardeerd: de weg Elsendorp, Grave en de N264. 

In Sint Hubert zorgt het doorgaande verkeer op de N264 voor overlast. De provincie wil voor de zomer een nadere uitwerking van het regionale maatregelpakket zien en dus ook maatregelen die in Sint Hubert genomen kunnen worden om de overlast te beperken. Als inwoners van Sint Hubert mogen we hierover meepraten.

Voorlichtingsavond

De gemeente gaat zo spoedig mogelijk een informatieavond organiseren om de Sint Hubertenaren duidelijk te maken hoe de beslissingen tot stand zijn gekomen en wat mogelijke oplossingen zijn. De provincie is gevraagd hierbij aanwezig te zijn. Daarna stuurt de gemeente een enquête naar alle inwoners van Sint Hubert waarin zij mogelijke oplossingen en voorkeuren aan kunnen dragen.
De Dorpsraad is hierin een onafhankelijke partij en faciliteert de gemeente door hulp te bieden bij organisatie en het monitoren van een onafhankelijk onderzoek.

N264 in 2030

Het is nu een belangrijk moment om over de toekomst van Sint Hubert na te denken over welke oplossing voor de N264 het beste is. In het verleden heeft de werkgroep N264 een aantal oplossingen gerealiseerd zoals het zebrapad en de brigadierfaciliteiten. Korte termijnoplossingen; zaak is om ook verder te kijken tot 2030. De werkgroep N264 is na het oprichten van de Dorpsraad als commissie werkzaam bij de Dorpsraad. De Dorpsraad vraagt iedereen na te denken. Rapporten zijn te lezen via www.agrifoodcapital.nl/cache/hoofdrapportoostwest+verbinding_180 en www.agrifoodcapital.nl/cache/bijlage2mobiliteitduurzaaheidenkosten_183/bijlage2mobiliteitduurzaamheidenkosten.pdf.