Een van de nieuwe activiteiten van het Senioren Hobby Centrum in Mill is het maken van houten speelgoed. De groep van 6-8 personen gaan starten met het maken/repareren van allerlei speelgoed welk grotendeels uit hout bestaat.

Er zijn nog 3 plaatsen vrij. De bedoeling is om 1 of 2 x per maand bij elkaar te komen. Dag-uur wordt in overleg met de deelnemers nader bekeken. Start van af september 2017.

Waarom zelf speelgoed maken?

Iedereen die met gereedschap aan de slag durft te gaan, kan zelf houten speelgoed maken. Voor kind of kleinkind, voor zichzelf. Houten speelgoed heeft vele voordelen, maar een voordeel is voor de beginner heel belangrijk: het is kleinschalig, overzichtelijk, en het is ambachtelijk.

Houten speelgoed maken is om die reden minder lastig dan men op het eerste gezicht zou denken. Veel kat-uit-de-boom kijkers menen dat houten speelgoed eigenlijk alleen maar te maken is wanneer men over gespecialiseerde, ingewikkelde apparatuur beschikt. Er is beslist geen machinepark voor nodig. Wel enige handigheid, behoorlijk goed gereedschap, en een stevige werkbank. Maar zelfs de vereiste handigheid hoeft niet meteen aanwezig te zijn, want die wordt als vanzelf tijdens het bezig zijn verworven. Immers: doen doet maken, doen doet leren.

Doordat we in een team werken kunnen we kennis overdragen en elkaar helpen bij het oplossen van problemen. Gereedschappen: Om dit alles te realiseren beschikt de Senioren Hobby Centrum Mill over een werkplaats met een uitgebreid assortiment aan gereedschappen op het gebied van hout en metaalbewerking.

Het materiaal: Hoofdzakelijk hout, wordt door de deelnemers zelf verzorgd. (bijvoorbeeld eiken, beuken of essen). Hebt u vragen of interesse? Meer info Teamleider Riny Weerts 0485 - 38 45 00 / 06 - 40 89 20 59 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..