De Stichting Sporen van de Oorlog is opgericht om de herinnering aan de slag bij Mill op 10/11 mei 1940 en de verdere jaren van de oorlog levend te houden en aan jong en oud uit te dragen.

De stichting verzorgt op aanvraag rondleidingen langs de in Mill nog aanwezige sporen van de oorlog (kazematten, de zogeheten asperges en andere monumenten) en vertelt over hetgeen zich in die dagen in Mill heeft afgespeeld.

Om voor nu en in de toekomst voldoende rondleiders te hebben, heeft een aantal vrijwilligers een “cursus” gevolgd om die rondleidingen te kunnen verzorgen. Op maandag 8 mei 2017 hebben de “cursisten” een proeve van bekwaamheid afgelegd. Vanaf nu zijn zij gekwalificeerd om rondleidingen te verzorgen.

Op aanvraag kunnen groepen rondgeleid worden. Een rondleiding kan aangevraagd worden via de secretaris van de Stichting Sporen van de Oorlog, te weten de heer T(heo).F. Peters, telefoon 0485 - 45 21 30 of 06 - 53 21 89 12, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor een rondleiding bedragen € 2,50 per persoon met een minimum van € 10,-.

Op de foto staan van links naar rechts: Rob Vloet, Carolien Geurts van-Kessel, Theo van den Berg, Toon Ermers, Carel van Genugten, Theo Peters, niet op de foto i.v.m. vakantie Cees Mutsaers.