Actieradius is het portaal voor vrijetijdsbesteding in de vorm van vrijwilligerswerk. Bij de steunpunten in vier gemeenten in het land van Cuijk werken 31 vrijwilligers met ondersteuning van 4 coördinatoren van Sociom samen aan het vergroten van vrijwillige inzet.

Bewoners en vrijwilligersorganisaties kunnen bij Actieradius terecht met vragen over vrijwilligerswerk.

Eén van de belangrijkste taken is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Bewoners op zoek naar vrijwilligerswerk worden gematched aan vacatures van vrijwilligersorganisaties. Het aanbod is zeer divers; van het organiseren van activiteiten voor jongeren, taalcoach zijn van statushouders tot het helpen op de kinderboerderij of bestuurslid worden voor de sportvereniging. Voor iedereen is er een passende, leuke vacature te vinden. Eenmalig of een aantal uren per week.

Sinds begin dit jaar zijn er 14 vrijwillige coaches gestart, zij ondersteunen bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het vinden van vrijwilligerswerk en ook mee gaan naar het kennismakingsgesprek bij de organisatie. Bijvoorbeeld mensen met een bepaalde kwetsbaarheid zoals statushouders die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn of mensen met een psychische problemen.

Daarnaast versterkt Actieradius de vrijwilligersorganisaties; met workshops, deskundigheidsbevordering, informatie en advies. Veel organisaties vragen ons mee te denken bij bijv. het opstellen van vrijwilligersbeleid, de collectieve verzekering of advies op het gebied van fondswerving. Maandelijks informeren we middels een nieuwsbrief over actuele en lokale ontwikkelingen en activiteiten.

Actieradius vergroot de burgerkracht door het stimuleren van vrijwillige inzet. Veel mensen weten ons te vinden voor vrijwilligersvragen, burgerinitiatieven of vragen over burenhulp. We zoeken altijd naar een passend antwoord. Ook als dit betekent dat we nieuwe wegen moeten bewandelen.

De vier vrijwilligerssteunpunten zijn dagelijks geopend en u mag er ook zonder afspraak binnenlopen. Openingstijden vindt u op www.actieradius.nu of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Actieradius is onderdeel van Sociom.