Sinds mei 2017 ben ik, Linda Manders, gestart als kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Mill. Via deze weg wil ik mezelf graag aan jullie voorstellen.

Ik studeerde in 2012 met genoegen af als fysiotherapeut aan de HAN te Nijmegen. Daarna wilde ik me verder ontwikkelen op dit vakgebied. Vanuit werkervaring wist ik dat ik mezelf wilde gaan specialiseren in kinderfysiotherapie. Hiervoor startte ik met de Masteropleiding 'Pediatric Physical Therapy' aan Avans+ te Breda. Ik vind het een prachtige specialisatie waarbij je echt een meerwaarde kan zijn voor de ontwikkeling van baby's/ kinderen en waarbinnen ik mijn creativiteit goed kwijt kan.

Als kinderfysiotherapeut ben je een specialist in de diagnostiek en behandeling van motorische en orthopedische problematiek bij baby's en kinderen. Samen met het kind en de ouders werk ik aan het oplossen van een specifieke hulpvraag. Dit geeft veel voldoening.

In 2016 behaalde ik mijn Master of Science in de kinderfysiotherapie waarvoor ik tevens een Engelstalige 'Systematic Review' schreef voor de behandeling van schrijfproblemen bij kinderen in het basisonderwijs. Dit artikel wordt nu door de beroepsgroep gebruikt voor het opstellen van een nieuwe behandelrichtlijn voor kinderen met DCD (Developmental coördination disorder).

Inmiddels heb ik 5 jaar werkervaring in verschillende fysiotherapiepraktijken en revalidatiecentra als (kinder)fysiotherapeut. Hierbij werkte ik veel samen met andere hulpverleners en verwijzers rondom kinderen zoals leraren, artsen, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Deze multidisciplinaire samenwerking wil ik ook graag in Mill hanteren om zo effectief mogelijk vooruitgang te creëren bij het kind.

Met de nieuwe uitdaging bij Fysiotherapie Mill neemt ze het stokje over van voormalig kinderfysiotherapeut Irene Bras. Ik sta met veel enthousiasme voor uw kinderen klaar!

Linda Manders
Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
0485 - 45 11 07