Uw taxushaag snoeien? Neem vanaf 6 juni 2017 contact op met Stichting Taxus Taxi. Zij zamelt kosteloos taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker.

Via www.taxustaxi.nl/afspraak is het heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Taxus Taxi haalt het snoeisel dan binnen 24 uur voor de deur op.

Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel werkt samen met de stichting en stimuleren het duurzaam verwerken van afval.

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk het voorproduct van Taxol: het hoofdbestanddeel van de chemotherapie. Om het snoeien makkelijker te maken biedt de stichting verschillende gratis Taxus Taxi Tassen en opvangzeilen aan via diverse uitgiftepunten. Hiervoor zijn zij een samenwerking aangegaan met Boerenbond en Welkoop. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval, zoals stenen, zand, hout en blad, met het taxussnoeisel vermengd.

Inzameling aan huis: hoe werkt het

Stop het snoeisel in de tas en zet deze op een zichtbare plek aan de weg. U kunt vervolgens een ophaalverzoek indienen via www.taxustaxi.nl/afspraak. De volgende dag komt de chauffeur langs om het snoeisel op te halen. Vanaf begin juni staat de Taxus Taxi graag voor u klaar, ondersteunt door Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel en Den Ouden Groep.

Inzameling op minimilieustraten

Ook kunt u tijdens openingstijden uw taxussnoeisel ook aanbieden op de groenstraat in Haps en de minimilieustraat in uw gemeente.

Meer informatie

Bekijk de website: www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Twitter: @BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn: (0485) 338 352