Het college van B en W van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft het Jaarverslag 2016 en de Jaarrekening 2016 vastgesteld. Wethouder Erik van Daal van Financiën is positief: “We hebben ook in 2016 een verantwoord financieel beleid gevoerd.” Beide documenten zijn aangeboden aan de gemeenteraad, die de stukken op 6 juli behandelt.

Financiële positie

Bij de start van de lopende collegeperiode heeft het college van burgemeester en wethouders zich als doel gesteld om een verantwoord financieel beleid te voeren. Dat betekent onder andere dat structurele uitgaven ook structureel gedekt moeten worden en dat een extra verhoging van de gemeentelijke lasten zou moeten worden voorkomen. “Hierin zijn we als college de afgelopen jaren - ondanks het economisch zware weer - prima geslaagd.”, aldus wethouder Van Daal. “Met de vaststelling van de Jaarrekening 2016, versterken we de reservepositie van de gemeente Mill en Sint Hubert. Het positieve jaarresultaat over 2016 – vóór overheveling van budgetten en vóór mutaties van reserves – bedraagt € 1.586.813. Het te bestemmen positieve rekeningresultaat bedraagt € 191.211. Aan de raad wordt voorgesteld om dit bedrag toe te voegen aan de algemene reserve. We zijn er dus in geslaagd om financiële positie van onze gemeente meer robuust te maken. De terughoudendheid als het gaat om nieuw beleid, die we de afgelopen jaren – samen met de gemeenteraad – hebben betracht, heeft aan dit positieve resultaat een substantiële bijdrage geleverd.”

Realisatie doelstellingen

In deze jaarrekening (ook wel programmarekening genoemd) is – naast de cijfers – ook een groot aantal activiteiten opgenomen dat in 2016 is gerealiseerd. Het succesvol oppakken van deze activiteiten heeft ervoor gezorgd dat de gemeente Mill en Sint Hubert op verschillende vlakken de beoogde maatschappelijke effecten heeft bereikt. Wethouder Van Daal: “Niet alle, maar wel veel van onze doelstellingen voor 2016 hebben we gehaald.”