In Langenboom wordt een Cooperatie opgericht die zelf energie gaat opwekken. Het initiatief hiertoe is genomen door Stichting Eigen Kweek. Deze stichting zorgde er eerder voor dat Langenbomers gezamenlijk groene energie konden inkopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Na een voorbereiding van ruim een jaar heeft Eigen Kweek nu aangekondigd dat Langenboom zijn eigen zonnedak zal krijgen met 900 zonnepanelen. Het dak wordt ter beschikking gesteld door Wim van Schayik.

Inwoners uit Langenboom en aansluitende postcodes kunnen zonnepanelen van dit zonnedak kopen. Dat betekent dat mensen hun eigen zonne-energie gaan opwekken zonder de panelen op hun eigen dak te hoeven leggen. De cooperatie neemt het installatiewerk en het onderhoud uit handen.

Zonne-energie is interessant omdat het groene energie is en omdat er een goed rendement op zonnepanelen behaald kan worden. Veel mensen zien er echter tegenop om ze op hun eigen dak te leggen. Dat probleem wordt dus nu door de cooperatie opgelost.

Op donderdag 14 september organiseert Stichting Eigen Kweek een openbare en vrij toegankelijke informatie-avond. Deze vindt plaats om 20.00 uur bij Cafe D’n Bens in Langenboom. Op die avond wordt alle informatie gedeeld over dit project. Bijvoorbeeld: Hoe werkt het, wat kost het, wat brengt het op en wanneer gaat het in.