Na een training van dertien lesavonden in een tijdsbestek van ruim drie maanden slaagden elf cursisten op 12 april 2017 voor het diploma Eerste Hulp.

De cursus was georganiseerd door een samenwerkingsverband van de gezamenlijke EHBO-verenigingen van Langenboom, Mill, Wilbertoord en Zeeland. Als kaderinstructrice verzorgde mevrouw Henriëtte Verhoeven de lessen (foto uiterst rechts). Na terdege te zijn voorbereid op de strenge exameneisen van het Oranje Kruis was het voor de kandidaten een opluchting te vernemen dat ze voldoende competent en dus geslaagd waren. Bij het examen draaide het niet alleen om theoretische kennis, maar ook om praktische vaardigheden die getest werden op een pop en op de aanwezige LOTUS-slachtoffers.

De geslaagden voldoen met het behalen van het diploma aan de voorwaarden om lid te mogen worden van een EHBO-Vereniging naar keuze. Ze kunnen als lid hun kennis en vaardigheden onderhouden en waar mogelijk nog verdiepen tijdens maandelijkse herhalings-lesavonden.

Op 7 juni 2017 was het dan eindelijk zover en ontvingen de kersverse EHBO-ers hun diploma. Bij deze gelegenheid poseerden zij voor een foto. De besturen van de gezamenlijke EHBO-verenigingen feliciteren hen hartelijk met dit succes.