Miranda Diks

Het orthopedisch team van Kliniek ViaSana aan de Hoogveldseweg in Mill is per 1 juli 2017 uitgebreid met orthopedisch chirurg, drs. Miranda Diks. Zij is expert op het gebied van heup, voet- en enkelklachten.

Door haar jarenlange ervaring kan ViaSana haar zorg verder professionaliseren. Het specialistenteam van ViaSana bestaat nu uit acht orthopedisch chirurgen, drie pijnspecialisten/anesthesiologen en een neurochirurg.

Opleiding en ervaring

Miranda Diks rondde in 2003 haar orthopedie opleiding af in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Daarna is ze gaan werken in de regio Rotterdam waar ze vijf jaar de algemene orthopedie in het IJssellandziekenhuis deed. In 2008 is ze begonnen in de Sint Maartenskliniek Woerden met als aandachtsgebied de heup en voet- en enkelchirurgie. Miranda Diks: ‘Ik vind het mooi om terug te keren naar Brabant, mijn geboorteprovincie, en te mogen werken in een van de meest vooraanstaande orthopedische klinieken van Nederland.’

Voet- en enkelspreekuur

Diks gaat onder andere onderdeel uitmaken van het multidisciplinaire team dat werkt op het voet- enkelspreekuur. Dit team bestaat naast orthopedisch chirurgen ook uit een orthopedieconsulent, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker. Jaarlijks voert ViaSana ongeveer 300 voet- enkeloperaties uit, maar ook voor patiënten waarbij de operatie niet de beste oplossing is, heeft ViaSana mogelijkheden. Zo kunnen afdrukken voor aangepast schoeisel meestal direct tijdens de afspraak gemaakt worden. Een op maat gemaakte steunzool of een afwikkelbalk voor de eigen schoenen kunnen voldoen zijn om kleine afwijkingen te verhelpen. Bij ernstigere aandoeningen, zoals beenlengteverschil of klachten aan de middenvoetsbeentjes, kunnen patiënten geholpen worden met aangepaste schoenen.