Zoals u misschien weet, is sinds 1 maart jl. pastor Bas van Dijk benoemd in onze parochie. Hij is naast pastoor Ad van der Meijden lid van het pastoraal team.

Naast de mis in het weekend vervullen zij ook de pastorale taken bij doopvieringen, uitvaarten, de voorbereidingen bij van eerste communie en vormsel. Ook wordt op hen een beroep gedaan in het individuele pastoraat.

De pastoraatsgroep staat de pastores bij met raad en daad waar het aansturen van het pastorale gang van zaken in de nieuwe, grote parochie als geheel betreft. Zij zijn afkomstig uit de locale geloofsgemeenschappen Mill, Langenboom, Wilbertoord, Haps en Sint Hubert.

Pastoor Van der Meijden en pastor Van Dijk zijn de eerst-aangewezenen voor de liturgievieringen in onze parochie. Pastor Van den Acker zal waar nodig hen assisteren.

Verder zijn ook de leden van de woorddienstwerkgroepen behulpzaam in de liturgie.

Om alles in goede banen te leiden wordt er in onderling overleg een rooster voor de weekendliturgie gemaakt waarbij zo goed mogelijk rekening gehouden met de inzetbaarheid en belastbaarheid van de pastores en de leden van de woorddienstwerkgroepen.

Pastor Van den Acker zal voortaan alleen nog maar voorgaan in de weekendliturgie in Langenboom en wel 2 x per maand. De leden van de werkgroepen voor de woorddienst gaan ongeveer 1x per maand vóór in hun kerk. Pastoor Van der Meijden en pastor Van Dijk zullen voorgaan in de overige vieringen.

Om de andere week zullen pastoor Van der Meijden en pastor Van Dijk “priester van de week” zijn. Dat betekent dat zij de eerst aanspreekbare persoon zijn voor de pastorale taken die op zondag en door de week gebeuren zoals bijvoorbeeld doopvieringen, uitvaarten en de catechetische bijeenkomsten van eerste communie en het vormsel.

In geval van een uitvaart betekent dit dat uitvaartondernemers en vrijwilligers voor de liturgie contact moeten opnemen met de 'priester van de week' Ook bij uitvaarten waarbij geen eucharistie wordt gevierd en er dus geen priester nodig is, moet de 'priester van de week' op de hoogte worden gesteld.

We hopen dat we op deze manier een nieuwe goede aanzet geven voor het gebeuren in onze parochie en de geloofsgemeenschappen waarin zij ter plekke een concreet gezicht krijgt.

De Pastoraatsgroep van Parochie De Goede Herder