U kent die momenten wel: u constateert ergens in uw gemeente achterstallig groenonderhoud, ziet zwerfafval liggen, of een gat in de weg, of een losliggende stoeptegel. Sinds een jaar kunnen inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert deze en andere gebreken in de openbare ruimte melden via de App Fixi.

Een jaar na de invoering blijkt de Fixi-App een succes: meldingen worden sneller doorgegeven en efficiënter afgehandeld.

Maar het kan nog beter. Download daarom nu de Fixi-App!

Over de afgelopen 12 maanden - sinds de invoering van de Fixi-App - ontvingen de drie gemeenten in totaal 4.612 meldingen over gebreken in de openbare ruimte. Voor de gemeente Cuijk waren dat er 2.810, voor Grave 1.063 en voor Mill en Sint Hubert 739. Een groot deel van deze meldingen werd door inwoners telefonisch gedaan (61%). Op zich geen probleem, maar om u nog beter en sneller te kunnen - en om uw melding nog efficiënter te kunnen afhandelen - is de Fixi-App de ideale oplossing. Download daarom nu de Fixi-App.

Als u gebruik maakt van de App “Fixi - Snel & simpel meldingen maken”, kunt u met uw smartphone eenvoudig en snel problemen die u in de openbare ruimte signaleert aan de gemeente doorgeven. U installeert de App op uw smartphone (downloaden via de Appstore of Google Play) en meldt zich eenmalig aan. Door deze aanmelding kan de gemeente - indien nodig - contact met u opnemen en u op de hoogte houden van de afhandeling van de melding. Na de installatie en aanmelding kunt u uw melding eenvoudig doorgeven. U kunt aangeven wat er aan de hand is, op welke locatie en u kunt zelfs een foto meesturen. Via de App kunt u ook de status van de afhandeling van uw melding volgen. Door gebruik te maken van de App kunnen de gemeentemedewerkers de gemelde gebreken sneller oplossen en beter bijhouden hoe effectief meldingen worden opgepakt. De meldingen kunnen bijvoorbeeld ook per soort en per wijk worden geselecteerd, waardoor ook het effect van het verhelpen ervan beter in beeld wordt gebracht. Heeft u geen mobiele telefoon? Dan kunt u natuurlijk nog steeds gewoon telefonisch uw melding doen of via de gemeentelijke website.