Het bestuur van de werkorganisatie Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert heeft in de persoon van Johan Postma een nieuwe directeur CGM gevonden. Johan Postma (53) werkt sinds 2014 als kwartiermaker bij de Landelijke Meldkamerorganisatie.

Hij is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Waalre. Hij treedt in dienst op 18 september 2017 en volgt Rob Hoffmann op.

Johan Postma heeft geschiedenis gestudeerd en is Master of Fire en Crisismanagement. Hij heeft diverse posities vervuld binnen de brandweer en de overheid. Hij is actief geweest bij de gemeenten Schiedam, Leidschendam-Voorburg en Leeuwarden. Als directeur brandweer en plaatsvervangend directeur van de veiligheidsregio heeft hij in Friesland zorggedragen voor het realiseren van de regionalisering van de brandweer. Sinds 2014 werkt hij als kwartiermaker bij de Landelijke Meldkamerorganisatie.

Johan Postma heeft ruime ervaring met het functioneren binnen gemeenschappelijke regelingen en met het adviseren en ondersteunen van bestuurders. Ook beschikt hij over veel leidinggevende ervaring binnen grote organisaties. Hij is maatschappelijk betrokken en verbindend in zijn aanpak en stijl. Hij heeft vaak leiding gegeven aan veranderprocessen, fusietrajecten en samenwerkingsvraagstukken.

Johan Postma over zijn nieuwe positie binnen CGM: “Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming als directeur van de werkorganisatie CGM. De komende tijd vraagt van de huidige organisatie om in beweging te blijven in goede verbinding met bestuur en burgers. Ik geloof in de kracht van samen (be)denken en doen! Ik heb er zin in!”