Op donderdagavond 27 juli heeft Andres Geurts de metalen poorten in de Mariakapel gehangen. Met deze actie is de bouw van de Mariakapel op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill voltooid.

In de laatste fase van de bouw heeft Jan van de Broek voor het mooie voegwerk gezorgd, heeft Quentin van Overdijk het boeiboord mooi zwart geschilderd en heeft stukadoorsbedrijf Erwin de Groot uit Erp de binnenzijde van de kapel afgewerkt. Het resultaat mag gezien worden. Tijdens de bouw, die 1 februari begon met het verwijderen van de struiken op de bouwlocatie, zijn al veel lovende woorden uitgesproken door bezoekers op de bouwplaats. De 20 vrijwilligers die in 6 maanden tijd de kapel hebben gebouwd kunnen trots zijn op hun werk. Binnen de gemeente is ook zeer veel waardering uitgesproken voor de inzet van deze vrijwilligers. Dat blijkt ook uit de speciale Acaciahof jas die door sponsoren aan de vrijwilligers is aangeboden. Ook financieel gezien kan de stichting Acaciahof tevreden zijn met het resultaat. In de omgevingsvergunning is de bouw van de kapel begroot op € 24.200,- en zoals het er nu voorstaat, blijven we onder dit bedrag. Dit mede dankzij de materiële ondersteuning die de stichting van veel bedrijven uit Mill mocht ontvangen.

Nu kunnen de steigers worden afgebroken en de kapel worden ingericht. De officiële ingebruikname van de Mariakapel staat gepland op zondag 15 oktober 2017 om 11.00 uur. De tijd tot die datum zal worden gebruikt om het park zelf en de Calvarieberg op te knappen en het Oorlogsherinneringsmonument naar de Acaciahof te verplaatsen. Op 28 mei 2018 zal het hele park officieel worden geopend en is Mill een karakteristieke plek om te herdenken, te gedenken en te ontmoeten rijker.