Je krijgt van de dokter te horen dat je beginnende Alzheimer hebt en gaat dementeren. Je wereld stort in elkaar.

Je bent volop actief in het Millse dorpsleven, bij het senioren hobby centrum, doet mee aan allerlei activiteiten van het SWOM, je fietst één keer per week met een fietsclubje en je doet de wekelijkse boodschappen. En hoe moet dat nu verder?

Je wilt graag zo lang mogelijk doorgaan met alles wat je leven leuk en zinvol maakt en je wilt genieten zolang het nog kan. Maar je merkt ook wel dat je in de supermarkt steeds vaker moet vragen waar de koffie staat en ze kijken je dan een beetje vreemd aan.

Hoe zou je willen dat er met jou wordt omgegaan in een dergelijke situatie? Wat verwacht je daarin van anderen? Hoe kunnen de mensen met wie je omgaat jou helpen om zo lang mogelijk mee te blijven doen? Wat kunnen anderen betekenen zodat jij in Mill je boodschappen kunt blijven doen en je welkom blijft voelen bij het senioren hobby centrum? Wat is er voor nodig zodat jij nog steeds met plezier een kopje koffie gaat drinken in de plaatselijke horeca?

Wij zijn een platform dat wil werken aan een dementievriendelijke gemeenschap in de gemeente Mill en Sint Hubert. Wij merken dat er heel veel activiteiten zijn voor ouderen en dat er allerlei mogelijkheden zijn om informatie over dementie te krijgen, zoals bij voorbeeld het Alzheimer café. Maar komt deze informatie ook terecht bij de mensen die het nodig hebben? Wij vragen ons af wat mensen met beginnende dementie en hun naasten nodig hebben om zo lang mogelijk mee te blijven doen in de gemeenschap. Blijven zij zich in onze gemeente welkom voelen om mee te doen aan allerlei activiteiten? Wat is nodig om met recht te kunnen zeggen dat we een dementie vriendelijke gemeenschap zijn?

Om een antwoord te krijgen op alle bovenstaande vragen hebben we de hulp nodig van die mensen die het aangaat, die ervaring hebben met het omgaan met dementie en tegen problemen aanlopen die misschien op te lossen zijn. Wij doen dan ook een dringend beroep op deze mensen om contact met ons op te nemen zodat we kunnen leren van hun ervaringen en kunnen werken aan een Millse dementievriendelijke gemeenschap.

Het platform Millse dementievriendelijke gemeenschap bestaat uit vertegenwoordigers van Pantein (Henk Ermers) het Ondernemers Collectief Mill (René Schipperheijn), De Stichting Welzijn Ouderen Mill (Trudy Peters en Francine van de Duijn) Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Mill (Jan van de Wiel en Trudy Geurtsen). U kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..