Politieke vereniging Algemeen Belang ‘90 heeft hun huidige wethouder Jos van den Boogaart opnieuw gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Hij is ook opnieuw kandidaat voor de functie van wethouder. Volgens bestuur en achterban is de keuze voor Jos van den Boogaart voor de hand liggend. “Hij heeft de laatste drie verkiezingen voor ons de meeste stemmen behaald en heeft het de afgelopen 8 jaar prima gedaan als wethouder”, vertelt partijvoorzitter Pieter Verstraaten. “Ik ken hem als een enorm betrokken persoon die zich volledig inzet voor onze gemeente. Er is veel bereikt in die periode, maar er lopen ook nog een aantal projecten zoals het centrumplan die hij graag zou willen afmaken”.

Jos van den Boogaart woont al ruim 30 jaar in Mill en is al 26 jaar actief voor Algemeen Belang ‘90. Voordat hij bijna 8 jaar geleden voor het eerst wethouder werd was hij 12 jaar raadslid waarvan 4 jaar ook fractievoorzitter. “We hebben veel voor elkaar gekregen in al die jaren”, vertelt Jos, “maar sinds het wethouderschap zijn vele projecten echt in de versnelling gekomen. Onze gemeente wordt steeds mooier en er is meer te beleven dan ooit tevoren. Toen ik in 2010 aantrad als wethouder was de economische crisis net begonnen en ondanks dat we daardoor 6 jaar op rij alleen maar hebben moeten bezuinigen hebben we toch keihard door gewerkt aan projecten die onze gemeente beter maken”.

Op de vraag hoe van den Boogaart naar zijn eigen prestaties kijkt antwoord hij: “Het valt niet mee om het in tijden van noodzakelijke bezuinigingen voor iedereen naar de zin te maken. We hebben als College vaak een vervelende boodschap moeten uitleggen, maar het is niet mijn aard om het alleen bij een ‘nee’ te laten. Als het lijkt of iets niet kan, dan leg ik me daar niet bij neer, dan zoek ik naar wat dan wél kan. Dat is ook de stijl van Algemeen Belang ’90, zoeken naar wat wél kan”.

Volgens de huidige fractievoorzitter Erik Rietveld is dat typisch het imago van Algemeen Belang ‘90, “Wij willen een partij zijn die het belang van de inwoners van Mill en Sint Hubert voorop stelt en steeds op zoek gaat en open staat voor dat wat de inwoners bezig houdt. Er zal daarom binnenkort een online enquête worden gehouden om te peilen hoe men naar Algemeen Belang ‘90 kijkt”. Van den Boogaart: “Wat wij van onszelf vinden is niet zo belangrijk, maar hoe anderen ons zien, daar gaat het om. Alle reacties zijn welkom hoe meer hoe liever, positief of negatief. Laat het ons weten dan kunnen we ermee aan de slag”.

De online peiling kunt u vinden via de Facebookpagina van Algemeen Belang ’90 en de site www.ab90.nl.