Het bestuur van het CDA Mill en Sint Hubert draagt Mark Janssen voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen 2018. Mocht dit aan de orde komen, dan is Mark ook beschikbaar als wethouder.

Voor velen binnen de gemeente is Mark een bekend gezicht. Hij is woonachtig in Wilbertoord met Femke en hun twee kinderen, Jorik en Janne. In het dagelijks leven is hij manager bij HSPRO in Uden, een internationaal opererend ingenieurs- en projectenbureau. Naast deze drukke baan is Mark ook op maatschappelijk gebied zeer actief. Zo is hij is onder meer voorzitter van carnavalsvereniging de Klotstèkers en is hij actief bij de Peeltuffers en Wilbertoord Pakt Uut. Activiteiten die ‘het gevoel van hier’ en ‘samen met elkaar dingen doen’ onderstrepen. Dit gevoel is hem thuis met de paplepel ingegoten en heeft ervoor gezorgd dat hij een echt verenigingsmens is geworden.

Het CDA-bestuur denkt daarom dat Mark als lijsttrekker voor de gemeente van grote waarde kan zijn. Mark is sinds 2014 raadslid voor het CDA Mill en Sint Hubert en weet de kloof tussen burgers en politiek goed te verkleinen. Hij weet wat er speelt binnen de gemeente, durft buiten de gestelde kaders en gemeentegrenzen te denken en is erg ambitieus. Hij durft de samenwerking binnen het Land van Cuijk op te zoeken. De afgelopen jaren heeft Mark een groot netwerk binnen en buiten het CDA opgebouwd en was hij voor de landelijke en provinciale campagnes zeer actief. Dit biedt de mogelijkheid om de belangen van onze gemeente in Den Bosch en Den Haag goed aan te kaarten waarbij draagvlak en zeggenschap van de inwoners altijd leidend is.

‘Ik heb altijd gezegd dat ik na een jaar of tien in het bedrijfsleven graag een maatschappelijke functie zou willen bekleden. Afgelopen jaar heb ik mijn studie bedrijfskunde afgerond aan de Radboud Universiteit en ook daar weer veel nieuwe inzichten opgedaan. Voor mij zijn de komende verkiezingen het perfecte moment om de positieve bijdrage te leveren die nodig is’, aldus de beoogd lijsttrekker.

CDA voorzitter Ron van Lith: ‘Mark heeft zich de afgelopen periode voor verschillende thema’s ingezet. Het woningbouwprogramma, sociaal beleid en de verkeersdoorstroming in Sint Hubert zijn thema’s waar hij zich samen met de inwoners van onze gemeente ook de komende periode hard voor wil blijven maken.

Mensen die Mark kennen, weten dat hij barst van de ambitie. Met zijn eindeloze energie en luisterend oor weet hij mensen om zich heen te enthousiasmeren en zijn ideeën te realiseren’.

In de aanstaande ledenvergadering van 31 oktober zullen de leden van het CDA Mill en Sint Hubert een definitief besluit nemen over de voorgenomen benoeming van Mark als lijsttrekker. www.cdamill.nl