De Monitor is hét onderzoeksjournalistieke programma van de KRO-NCRV. Zij onderzoeken maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek.

Een nieuwe vorm van journalistiek: crowdsourcing. De Monitor snijdt maatschappelijke thema’s aan, zoals de zorg, werk, veiligheid, voedsel en duurzaamheid. Onderwerpen waar heel Nederland mee te maken heeft en waar iedereen wel iets vanaf weet.

Werken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Dat betekent meer geld in de staatskas, en dus meer geld om diezelfde AOW te financieren. Dat is meteen de belangrijkste reden voor die oplopende leeftijdsgrens. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Er zijn berichten dat dit voor mensen met fysieke beroepen te zwaar zal blijken.

Mill

Jan Crooijmans kreeg op zijn werk en thuis onlangs de cameraploeg van het TV-programma De Monitor op bezoek. Dit om met Jan te praten over werken tot je 67e. Aanstaande zondagavond 22 oktober is dit alles te zien op NPO2.