In het buitengebied van Langenboom is ruimte gekomen voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe woningen.

Op deze locatie aan de Elleboogstraat en Reekseweg stond voorheen een varkensbedrijf. De stallen zijn gesloopt en nu liggen er vijf landelijke kavels. Tevens staat er een oud boerderijtje te koop.

In het gebied lag voorheen het zeugenbedrijf van Marcel van den Akker en Vera van Els. Vanwege strengere overheidseisen had het stel flink moeten uitbreiden om het bedrijf rendabel te houden. Iets waar de omwonenden niet per se voorstander van waren. Ook kwam er een flinke investering bij kijken. Daarom werd het plan opgevat om er een landelijk woongebied van te maken. “Dit is gebeurd met medewerking van de gemeente Mill en Sint Hubert”, vertelt Van den Akker. “De ontwikkeling heeft geen invloed op de overige woningbouw in Langenboom, omdat het via de regeling ruimte voor ruimte loopt.”

Veel vrijheid

Inmiddels zijn de stallen gesloopt en is de grond gezuiverd. Wat rest zijn vijf riante bouwkavels binnen een bestemmingsplan met veel mogelijkheden. “De kaders zijn vastgesteld, maar daarbinnen heb je veel vrijheid”, vertelt Luuk Bruijsten van Makelaardij Th. van Casteren. “Het is een mooie locatie voor bijvoorbeeld moderne schuurwoningen, maar iets anders is ook mogelijk. Dat is natuurlijk aan de kopers. Bouw je eigen droomhuis in Langenboom.”

Omdat de Elleboogstraat geen doorlopende weg is, creëer je als het ware een klein buurtschapje. Bruijsten: “Je kijkt aan alle kanten landelijk weg. Toch zit je zeker niet in de middle of nowhere. Het plan is gesitueerd op een driesprong met de Reekseweg. Daar is al bestaande bebouwing aanwezig. Het dorp bevindt zich op fietsafstand.”

Oud boerderijtje

Op één van de kavels is al een omgevingsvergunning aanwezig voor de bouw van een woning. “Ook hier geldt dat het aan de kopers van de kavel is om te beslissen wat ze graag willen”, licht Bruijsten toe. “Verder is er nog het bestaande boerderijtje”. Een kleine woning met één slaapkamer, gesitueerd op een mooi formaat kavel. Het pand verkeert in een eenvoudige staat van onderhoud en afwerking. Je kunt kiezen voor verbouw of nieuwbouw.”

Belangstelling?

Plan Elleboogstraat omvat vijf diepe kavels en een bestaande woning met veel grond. De oppervlaktes variëren van 1.600 tot 5.350 vierkante meter. Het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan geeft je veel vrijheid in het ontwerp. Wat betreft architectuur en maatvoering wordt aangesloten bij bestaande bebouwing in de omgeving. Meer details per kavel vind je op www.planelleboogstraat.nl.

Je kunt ook contact opnemen met Luuk Bruijsten van Makelaardij Th. van Casteren via 0486-416082 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..