Wat het CDA Mill en Sint Hubert betreft wordt de woningbouw in onze gemeente veel meer afgestemd op de daadwerkelijke behoefte en vraag.

Er worden nu vooral grote en dure vrijstaande en halfvrijstaande woningen gebouwd. Hierdoor vallen eenpersoonshuishoudens, sociale minima, starters en senioren in de dorpen Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord te vaak buiten de boot. Daarnaast zou de gemeente nog meer oog moeten hebben voor particuliere initiatieven. Het CDA pleit al geruime tijd voor meer gemeentelijke inzet om mensen bij elkaar te brengen en te inspireren en om processen te versnellen.

Gemeenteraadslid en kersverse lijsttrekker Mark Janssen: ‘Voor een grote middengroep, voornamelijk traditionele gezinnen, tweeverdieners, is het prima wonen in onze gemeente. Echter voor eenverdieners die alleen de kosten van een huishouden moeten opbrengen, starters en senioren zijn er te weinig kleinschalige en of tijdelijke beschikbare koop- en of huurwoningen in onze gemeente. Voor vrijgekomen huurwoningen staan zo’n 15-25 mensen in de rij. Een helder signaal toch? Dit moet anders en kan beter! Wat dat betreft zijn wij blij met de aangenomen motie grondprijsdifferentiatie, die door de VKP en Dorpslijst Langenboom is ondersteund, en zien wij uit naar de concrete uitwerking van deze plannen.’

Zijn collega raadslid Maarten van Gemert; ‘In november 2016 heeft het CDA een woonmanifest gepubliceerd. Hierin hebben wij voorgesteld een gemeentelijke woonregisseur te benoemen. Iemand die samen optrekt met individuele inwoners met woonwensen, zodat deze beter worden gehoord. Iemand die mensen met elkaar in contact brengt, eventueel in samenwerking met de wijk- en dorpsraden.‘

In Wilbertoord is mede door de inzet van de Vereniging Wilbertoord een aantal woningen gerealiseerd. Ook in Langenboom wordt samen met de dorpsraad gewerkt aan een concreet bouwplan. In Mill zou het gemeentebestuur eens serieus moeten kijken naar bouw mogelijkheden aan de Oranjeboomstraat. Een ideale locatie voor de realisatie van kleinschalige betaalbare huur en koop woningen. In Sint Hubert zijn de inwoners afhankelijk van één bouwlocatie, het zou goed zijn alternatieven verder te onderzoeken.

Kortom: meer passende woningen voor onze inwoners en meer ondersteuning door de gemeente bij particulier initiatief! Het CDA blijft zich hiervoor sterk maken.

CDA afdeling gemeente Mill en Sint Hubert
www.cdamill.nl