In de week dat de leerlingen voor het eerst lessen gaan volgen in hun nieuwe schoolgebouw in Cuijk, brengt het Merletcollege de totale school met vestigingen in Cuijk, Grave en Mill met “appels en peren” onder de aandacht van alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de regio.

Kiezen voor de juiste school voor voortgezet onderwijs is een lastig proces, vaak valt de vergelijking uit op het kiezen uit appels of peren. Om hier wat hulp bij te verlenen ontvangen alle leerlingen van groep 8 naast de appels en peren een scholenmeter, waarmee zij de vergelijking wat gemakkelijker kunnen maken.

Voorgaande jaren werd op alle basisscholen nog een informatiebrochure over de school verstrekt. Het Merletcollege kiest dit jaar voor een andere aanpak, alle informatie over de scholen in Cuijk, Grave en Mill is te vinden op de website www.merletcollege.nl. Daarnaast zijn er informatieavonden, lesdagen en open dagen om nader met het Merletcollege kennis te maken (voor data en tijden zie www.merletcollege.nl).

De officiële opening voor genodigden van het nieuwe gebouw in Cuijk is op vrijdag 24 november a.s., op zondag 10 december a.s. wordt de school in samenwerking met het gemeentelijk initiatief “Cuijk doet!” opengesteld voor de lokale bevolking.