Afgelopen vrijdag is de fietsverlichting van leerlingen van basisschool de LenS in Mill gecontroleerd.

Ondersteund door veel vaardige handen van vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum zijn de fietsen gecontroleerd en zijn kleine reparaties uitgevoerd. De actie wordt zoals elk jaar georganiseerd door de verkeersouders als de wintertijd ingaat. Het moment om te zorgen voor goede verlichting. Bij duisternis is goede fietsverlichting noodzaak. Het verkleint de kans op een ongeval aanzienlijk.

Zoals één van de verkeersouders aangaf: “Het is behalve heel erg nuttig ook gewoon leuk om te doen. Zeker op een dag als vandaag met een zonnetje erbij. De fietsen worden ook elk jaar wat beter, echte barrels zitten er nauwelijks bij. Helaas zijn er af en toe nog fietsen waar de verlichting niet helemaal van werkt, terwijl het soms maar een kleinigheidje is zoals het vervangen van batterijen. Wat echt opvalt, is het aantal banden wat te zacht is, dat fietst niet lekker, maar dat hebben we natuurlijk snel verholpen.”

“De hulp van het Senioren Hobby Centrum wordt erg gewaardeerd. Zonder hun technische hulp is het een stuk lastiger om te organiseren. De samenwerking is heel fijn, we hopen dan ook dat deze samenwerking lang stand houdt.”

De fietsen van de kinderen zijn in orde. Nu is het aan de ouders om af en toe samen met de kinderen te kijken of de verlichting nog steeds goed werkt. En natuurlijk geven we allemaal het goede voorbeeld en gaan goed verlicht de weg op.