Afgelopen dinsdag 31 oktober organiseerde CDA Mill & Sint Hubert een achterbanbijeenkomst in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen die in 2018 zullen plaatsvinden. Deze bijeenkomst vond plaats in ’t Glaslokaal in Langenboom.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst kregen de bezoekers van gastvrouw Gerdy Nooijen een rondleiding in en rondom groepsaccommodatie de Lummel en de nieuwe ontmoetingslocatie ’t Glaslokaal. Een prachtig initiatief waarbij dagrecreatie, overnachting en de verhuur van een zakelijke vergaderlocatie in een groene omgeving, dichtbij de Kuilen, kan worden gecombineerd.

Tijdens deze vergadering werd Mark Janssen officieel verkozen tot lijsttrekker van de lokale CDA afdeling Mill en Sint Hubert. Verder werd er via scherpe stellingen uitgebreid gediscussieerd over onderwerpen die in het komende verkiezingsprogramma nader uitgewerkt gaan worden. Enkele leden werken momenteel aan het schrijven van een ambitieus en vernieuwend programma. Zo werd er onder andere gesproken over de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening, woningbouw, de combinatie wonen en zorg, de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk, de toekomst van gemeenschapsaccomodaties en de samenwerking tussen (sport)verenigingen.

Voorkomen is beter dan genezen!

Ook is er gesproken over de gemeentelijke begroting. Het CDA is van mening dat er meer ingezet moet worden op de inzet van jongerenwerk. Het is algemeen bekend dat er veel jongeren in onze gemeente in aanraking komen met drank en drugs. Wij zien graag dat er ingezet wordt op meer jongerenwerk op straat om aansluiting te houden met de jeugd; ‘Weet wat er speelt’. Fractievoorzitter Edwin van Schipstal; ‘We investeren liever aan de voorkant in de sociale infrastructuur van onze gemeenschappen, via jongerenwerk, dan achteraf als het te laat is de problemen oplossen in dure zorgtrajecten. Voorkomen is beter dan genezen!’.

www.cdamill.nl