Laden van de maaltijden door vrijwilligers bij “Vur ’t Deuske”.

6 november was het een jaar geleden dat Hofmans uit Malden het verzorgen van maaltijden heeft overgenomen van Pantein. Dit gebeurde voor de 4 SWO’s van het Land van Cuijk: Boxmeer, Cuijk, St. Anthonis en Mill.

Voor Mill alleen al bijna 30.000 warme- of koelverse maaltijden. Over het geheel genomen is men tevreden. Natuurlijk: smaken verschillen en zoveel hoofden, zoveel zinnen. De werkgroep Tafeltje-dek-je is eveneens tevreden over de samenwerking met de administratie van de firma Hofmans, die zoveel mogelijk doet om het iedereen naar de zin te maken.

Belangrijke taak

Voor het wegbrengen heeft de werkgroep van de SWOM 80 vrijwilligers die elke 10 weken een week bezorgen in een van de 4 kerkdorpen. Naast het brengen van de maaltijd is er nog een belangrijke taak ontstaan. Regelmatig komt het voor dat de bezorger aan een gesloten deur komt en er geen tafeltje of stoel buiten klaar staat. Dit is namelijk de afspraak als men niet thuis is. Als de route niet lang meer is gaat de bezorger deze eerst afmaken en gaat daarna terug om te kijken of er nu wel iemand is. Is er nog niemand dan wordt een lid van de werkgroep ingeschakeld. Deze belt de contactpersoon. Is deze bereikbaar dan neemt die de benodigde maatregelen.

Praktijkgeval

In het volgende praktijkgeval was de contactpersoon ook niet te bereiken. Het werkgroeplid wist nog een dochter te wonen. Na wat speurwerk werd die gebeld en die wist te vertellen dat ze naar een begrafenis waren en deze was waarschijnlijk uitgelopen. Uiteindelijk een goede afloop. Helaas komt het ook voor dat de gesloten deur het gevolg is van ernstige ziekte of overlijden. Maar goed dat er dan Tafeltje-dek-je is, want naast het bezorgen van maaltijden is er dus ook een goede sociale controle.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met een van de leden van de werkgroep:
Voor Mill, Sint Hubert en Wilbertoord:
Jan Duffhues 0485-451829
Thea van Rooij 0485-451887
Wilma Hendriks 0485-451266
Voor Langenboom:
Maria Cuppen 0486-431322