Ongewenste lichte, grijze of rossige haargroei kan bij de Huidpraktijk in Sint Hubert definitief verwijderd worden. ‘Dit doen wij door middel van elektrische epilatie’, zo vertelt huidtherapeut Anne van Schaaijk.

‘Beharing in het gelaat en de hals wordt vaak als overbeharing gezien. De zorgverzekeraar vergoed deze therapie dan ook in de meeste gevallen.’

Anne van Schaaijk: ‘Vaak zie je na de overgang dat vrouwen last krijgen van storende haargroei in het gezicht. Heel erg vervelend natuurlijk! Sommige vrouwen zijn hier constant mee bezig en zijn gewend meerdere keren per dag te epileren. Dat hoeft gelukkig niet meer wanneer men start met elektrische epilatie.’ Elektrische epilatie is een methode waarbij een fijn dun naaldje in het haarzakje glijdt. Vervolgens wordt er kort wat stroom afgegeven. Dit is voelbaar als warmte of kleine prikjes. De warmte in het haarzakje zorgt ervoor dat het haarzakje vernietigd wordt waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien. U hoeft dus zelf niet meer te epileren!

Ook is er nog eventueel een andere behandelmethode mogelijk voor het behandelen van overbeharing, namelijk laserontharing. Dit is een methode die geschikt is voor het verwijderen van donkere beharing. Anne van Schaaijk: ‘Deze methode wordt aangeboden op onze locatie in Nijmegen aan de Marialaan. Uiteraard bent u daar ook van harte welkom. Echter voor lichte, rossige en grijze beharing is alleen elektrische epilatie effectief. Daar de haren niet voldoende pigment bevatten voor de lasermethode.’

De zorgverzekeraar vergoedt elektrische epilatie vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat uit hetzelfde potje als van laserontharing. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. In de meeste gevallen is er een verwijzing nodig van de (huis) arts.

Mocht u meer informatie willen of een afspraak willen maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek neem dan contact op via: T 024 781 00 00. Of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Huidpraktijk is gevestigd aan de Korenbloemstraat 12 in Sint Hubert bij Fysiotherapie Poos.