De Millse Muziekvereniging St. Willibrord kan terugzien op een druk weekend. Te beginnen met een onontbeerlijke generale repetitie op donderdag naar het Reunieconcert.

Het was een geweldige sfeervolle muzikale avond in de theaterzaal van Myllesweerd op 18 november jl. Ook de tentoonstelling ’80 is prachtig’ kreeg veel bekijks en lof van het aanwezige publiek wat toch op de een of andere manier een verbondenheid heeft met de harmonie van Mill.

Veel liefhebbers van diverse muziekstijlen hebben volop kunnen genieten van het programma wat werd gepresenteerd door harmonie St. Willibrord. Trompettist Willem Hermans mocht een groot applaus in ontvangst nemen na zijn solospel in La Virgen de la Macarena, een traditionele Spaanse dans. Na de pauze brachten Gertie Rooijakkers, Willem Hubers en Renske Weren een bijzondere in elkaar overvloeiende klarinetsolo ten gehore bij het nummer Clarinet Candy. Wederom was het publiek verrast over zoveel talent binnen de vereniging en voor deze klarinettisten werd dan ook zeer verdiend, geapplaudisseerd.

Een heel divers programma, mede samengesteld door de vele oud leden die tijdens dit concert het gevoel van samen musiceren nog een keer wilden beleven. Het publiek heeft ook zeker van deze explosie van muziek, ‘muziek van toen is de muziek van nu’ kunnen genieten.

Huldiging

Tijdens het concert werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de jubilaris Piet Josemanders te huldigen voor zijn 25 jarig lidmaatschap. Al op 17 jarige leeftijd maakt Piet kennis met de harmonie. Na jaren van afwezigheid lokte het maken van muziek Piet toch weer richting een muziekgezelschap en kwam weer bij de Millse harmonie. In de afgelopen 25 jaar heeft Piet bij diverse orkesten gespeeld. Nu nog steeds actief bij het Regio-orkest, harmonie Ons Genoegen in St. Hubert en bij muziekvereniging St. Willibrord. Behalve muziek maken op zijn klarinet zorgt Piet ook voor de instrumenten van de harmonie. Hij maakt ze schoon en repareert dat wat hij kan snel en deskundig. Piet was blij verrast en in het bijzijn van zijn dochter Ellen mocht hij het speldje in ontvangst nemen waarna de Felicitatiemars voor hem werd gespeel

Tentoonstelling

Na het openen van de tentoonstelling voor de pauze is er ruimschoots gebruik gemaakt van de gelegenheid om deze te bezichtigen. Vele verhalen kwamen los en onder het genot van een drankje werd er ook na het concert nog druk nagepraat in een zeer gemoedelijke en gezellige sfeer.

Sinterklaasintocht

Op zondag 19 november, daags na het concert, stond er rond het middaguur alweer een volgend optreden gepland voor Stichting Kinderfeesten Mill. Veel ouders, kinderen en de burgemeester staan al vroeg en vol verwachting uit te kijken naar Sinterklaas en zijn Pieten. Van de muzikale inzet van de harmonie met de traditionele alom bekende Sinterklaasliedjes wordt in afwachting van en tijdens de aankomst van Sint en zijn Pieten in Mill volop genoten. Daarna kan in Myllesweerd het echte Sinterklaasfeest voor groot en klein beginnen.