Zelf een woning bouwen op een mooie kavel. In de gemeente Mill en Sint Hubert is dat nog volop mogelijk. Er worden dan ook, zeker sinds de crisis voorbij is, weer volop kavels verkocht.

Toch wil wethouder Van den Boogaart meer aandacht voor de zelfbouw-mogelijkheden: “Inwoners van onze gemeente weten ons wel te vinden als ze zelf een woning willen bouwen. We spreken ook regelmatig starters of juist senioren die we op die mogelijkheid wijzen. Maar er rijden dagelijks duizenden forensen door onze gemeente. En ’s zomers komen er veel toeristen. Ook hen willen we wijzen op de mogelijkheid om hier zelf een woning te bouwen”.

Eerder werd al een promotiemap ontwikkeld die gratis bij de gemeente op te vragen is. Veel inwoners vroegen die op. Maar nu wordt de aandacht verlegd naar mensen buiten de gemeente.

Van den Boogaart: ”Er is veel belangstelling voor het wonen in een dorp. Dat is een trend, velen zijn weer op zoek naar rust en betrekkelijke veiligheid van een kleine gemeenschap. Waar men elkaar nog kent en sociale geborgenheid vindt. Dat is hier allemaal nog te vinden “Ook belangstellenden uit de regio of misschien zelfs daarbuiten zijn welkom”.

Om de door de gemeente rijdende forensen en toeristen op de zelfbouw-mogelijkheden te wijzen, zijn nu op drie strategische plaatsen promotiespandoeken geplaatst. De spandoeken zijn te vinden aan de Graafseweg, de Pastoor Jacobstraat en de Wanroijseweg. Hen wordt gewezen op de mogelijkheid om een promotiemap met de zelfbouw-mogelijkheden op te vragen.

Van den Boogaart: “In de economische recessie was de belangstelling wat weggezakt. Nu het tij gunstig is, willen we belangstellenden er nog eens op attenderen. Goed voor zelfbouwers, maar ook goed voor onze gemeente”.

Map aanvragen? Neem contact op met de gemeente Mill en Sint Hubert via Marijke van Casteren, telefoon 0485 - 396 600. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..