Hij heeft er weer zin in. In 2006 stopte Hans als raadslid, na drie onafgebroken perioden. Destijds was hij als jongste raadslid in onze gemeente al gedreven om de leefbaarheid voor ‘zijn’ Sint Hubert te bevorderen.

Hij wilde niet het verwijt krijgen dat hij te lang was blijven zitten, dus stopte hij. De aard verloochent zich echter nooit en toen hij dit jaar weer werd gevraagd werd hij wederom enthousiast.

Inmiddels is hij 51 en geen onbekende in het Sint Hubertse. Velen kennen hem als actief lid van harmonie ‘Ons Genoegen’, orkest Engsele en toneelgroep Dèdiedèdoen. En natuurlijk ook als de vader van Freek, Iris, Emmy en Helga. Samen met zijn vrouw Sonja en zoon Freek runt hij een melkveehouderij aan de Noordelijke Hoefseweg. Freek is opvolger en naast Sonja fulltime werkzaam in het bedrijf. Hierdoor heeft Hans de afgelopen jaren de tijd gehad om zich ook op andere zaken te richten. Hij is voorzitter van de ZLTO, lid van de districtsraad van Friesland Campina, voorzitter van de landbouw werktuigencoöperatie en actief binnen de Verborgen Raamvallei. Aan bestuurservaring dus geen gebrek en dat kan hij goed gebruiken wanneer hij na de verkiezingen weer actief wordt in de gemeentepolitiek.

Hij neemt geen genoegen met een plek in de middenmoot van de lijst, als hij het doet wil hij het goed doen. In de afgelopen periode leverde het CDA geen raadslid uit Sint Hubert, dat stelde teleur. Dus toen het CDA hem vroeg reageerde hij na een korte bedenkperiode positief. Ik vertegenwoordig Sint Hubert graag in de komende periode, aldus Hans. Met Vermeulen zal ook de agrarische sector weer vertegenwoordigd worden in de gemeenteraad.

CDA lijsttrekker Mark Janssen steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: ‘Wat een aanvulling op ons team! Zeker in deze politiek turbulente periode waar het gaat over de herindeling Land van Cuijk, waar Hans groot voorstander van is, de waarborging van dorpse belangen, de doorstroom N264, de visie op landbouw, Agrofood en woningbouw, Hans kan hier met zijn ervaring een grote bijdrage aan gaan leveren.’

In de aanstaande ledenvergadering van 16 december stellen de leden van het CDA Mill en Sint Hubert de kieslijst vast. www.cdamill.nl