De meeste mensen hebben wel één of andere hobby. En er zijn vele hobby's waar je uit kan kiezen. De een beoefent een sport, een ander verzamelt postzegels en een derde mag graag creatief bezig zijn o.a. bij het Senioren Hobby Centrum in Mill.

De definitie van een hobby is eigenlijk heel ruim en toch eenvoudig: Het is een activiteit die in de vrije tijd wordt uitgeoefend en als ontspannend wordt ervaren. De activiteit kan eigenlijk van alles zijn. Veel mensen hebben een hobby die juist anders is dan het werk dat ze uitvoeren. Daardoor is de hobby een manier om zelf bezig te zijn met iets heel anders als in het dagelijkse leven. Niet zelden heeft een hobby een kalmerend en/of therapeutisch effect.

Een hobby moet bij je passen. Het kan soms wel even duren voordat je een hobby hebt gevonden waar je echt wat mee hebt. Veel mensen krijgen een hobby mee vanuit hun omgeving waar ze in opgegroeid zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan families waar een bepaalde sport favoriet is. Of een muzikaal gezin waar ieder kind gestimuleerd wordt om ook muzikaal actief te zijn. Voor veel mensen is één van de belangrijkste kanten van een hobby om deze met iemand te kunnen delen, dus is het een voordeel om iemand in je omgeving te hebben die dezelfde hobby heeft.

De enige echte eis aan een hobby is dat het iets moet zijn waar je van geniet. Het is een uitstekende manier om huishouden of andere zaken even te vergeten en je verliezen in een favoriete bezigheid. Daardoor werkt de hobby ontspannend en kun je jezelf weer opladen.

Voor veel mensen is een hobby een manier om creatief bezig te zijn. Dit kan op allerlei manieren, met schilderen, tekenen, bloemschikken, koken, glas in lood, boetseren enz. Maar ook een muziek instrument (bijv. gitaar) spelen is een veel voorkomende hobby. In veel andere hobby's zit ook een groot creatief element. Bij het Senioren Hobby centrum heeft u de keuze uit meer dan 20 mogelijkheden.

Het is een populair idee dat er na je pensionering alle tijd is voor hobby's. Ook al is dat op zichzelf waar, het is op die leeftijd soms een hele uitdaging nog iets nieuws te leren. Vooral als er ook lichamelijke kanten aan zitten, of je veel nieuwe dingen moet leren. Heb je jezelf op een jongere leeftijd al een hobby eigen gemaakt. Dan is het veel gemakkelijker om daar gewoon mee door te gaan, en dan gaat er een nieuwe wereld voor u open: Senioren Hobby Centrum in Mill.

Geïnteresseerd in deze nieuwe “wereld“. Bel of mail even Ans Bardoel 06-34484962 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - meer info: website www.seniorenhobbycentrum.nl.