Vertegenwoordiging uit alle kerkdorpen, meer vrouwen hoog op de lijst, een mix tussen nieuwe en ervaren mensen. Maar vooral: mensen die betrokken zijn en weten wat er speelt.

De ambities waren hoog bij het CDA toen er na de zomer werd begonnen met de samenstelling van de lijst. Zo hoog dat men er rekening mee hield dat het ook niet ging lukken. Zeker in een tijd dat het steeds moeilijker wordt om mensen naast hun werk en gezin nog enthousiast te maken voor bijv. vrijwilligerswerk. Verschillende keren sprak voorzitter Ron Van Lith zijn zorgen uit: ‘Hoe kunnen we mensen nog enthousiast krijgen?’

De benoeming van Mark Janssen tot lijsttrekker bleek achteraf het keerpunt te zijn. Met een enorme energie is hij aan de slag gegaan en wist hij iedereen in de partij mee te krijgen in zijn enthousiasme. Met Hans Vermeulen uit Sint Hubert en de samenwerking met de Dorpslijst Langenboom kwam het gewenste plaatje steeds meer in beeld. Tel daarbij een paar sterke nieuwkomers, zoals Moniek van den Elzen en Kitty Klop, en bij op en het doel is bereikt.

Afgelopen zaterdag werden de eerste 15 kandidaten voorgesteld aan de algemene ledenvergadering en werd de volgorde definitief vastgesteld. Dit alles onder toeziend oog van een groot aantal leden van de Dorpslijst Langenboom. Met Petra van Schayik en Martijn Van Hal heeft de Dorpslijst Langenboom twee sterke kandidaten geleverd binnen de top 15 van de lijst.

Tijdens het voorstellen van de kandidaten werd ook duidelijk hoeveel kwaliteit er bij alle kandidaten aanwezig is. Allemaal mensen die hebben aangegeven zich actief in te willen gaan zetten voor specifieke thema’s die in onze gemeente aan de orde komen. Via vrijwilligerswerk of beroepsmatig brengt iedereen een stevige inbreng mee. De nieuwe groep staat voor kwaliteit en betrokkenheid!

In januari wordt de rest van de lijst compleet gemaakt maar ook hier maakt men zich inmiddels geen zorgen meer over.

Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor de campagne begonnen. Na een kort kerstreces gaan deze voorbereidingen weer verder. Tot die zijn we vooral trots op onze lijst, wat uiteindelijk de basis vormt voor alles wat we de komende periode gaan doen.

De eerste 15 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: 1. Mark Janssen, (Wilbertoord), 2. Maarten van Gemert, (Mill), 3. Petra van Schayik (Langenboom), 4. Hans Vermeulen (Sint Hubert), 5. Edwin van Schipstal (Mill), 6. Moniek van den Elzen (Mill), 7. Wilfried Hermans (Mill), 8. Aart Plas (Mill), 9. Henri van Gaal (Mill), 10. Peter Cornelissen (Wilbertoord), 11. Martijn van Hal, (Langenboom), 12. Ron van Lith (Mill), 13. Maurice van Eeten (Sint Hubert), 14. Kitty Klop (Mill), 15. Henk Ermers (Mill).

Voor meer informatie kijk op de website, neem contact met ons op en of volg de facebookpagina CDA Mill en Sint Hubert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). www.cdamill.nl