Op zondag 31 december a.s. gaat onze pastor Toon van den Acker voor de laatste keer voor in Langenboom. Na de Eucharistieviering van 10.00 uur is er gelegenheid om persoonlijk afscheid van hem te nemen in De Wis.

Op 1 januari 2000 is hij al als vrijwilliger in Langenboom begonnen. Samen met pastor Janssens deed hij de diensten. In oktober 2001 vertrok Ch. Janssens naar Heijthuizen.

Nauwe banden heeft pastor van den Acker ook met de Klaartje Derks stichting. Hij was betrokken bij de oprichting hiervan en bracht ook een bezoek in Kenia aan de projecten die daar worden ondersteund. Voor zijn verdiensten werd hij erelid. De opbrengst van de collecte tijdens de afscheidsviering op zondag 31 december zal dan ook naar deze stichting gaan. We bevelen deze dan ook van harte aan.

Vijf jaar geleden is hij van Cuijk verhuisd naar een appartement in Uden bij de Kruisheren. Bij zijn confraters heeft hij het prima naar zijn zin, maar de dagen beginnen te tellen. Hij is de 84 gepasseerd en wil het graag wat rustiger aan gaan doen, met wat minder zorgen aan zijn hoofd. Het is hem van harte gegund.

Hij heeft steeds met heel veel plezier gewerkt in Langenboom. Hij was ontzettend blij met de vele vrijwilligers in de parochie die hem bijstonden. Hij hoopt dat dit voortgezet gaat worden, tezamen met zijn opvolger pastor Bas van Dijk.

We hopen, dat velen op 31 december afscheid komen nemen. Hij heeft het, na zich 18 jaar geheel vrijwillig voor Langenboom te hebben ingezet, dik verdiend.

De afscheidsreceptie in De Wis is van 11.00 tot 13.00 uur.