Op zaterdag 6 januari j.l. startte de Millse harmonie het nieuwe jaar met een korte repetitie met daaropvolgend een Nieuwjaarsborrel.

Door de voorzitter Jolanda Hermans werd aan alle leden de Nieuwjaarswens uitgesproken en een woord van dank aan alle leden voor hun inzet en enthousiasme in het afgelopen Jubileumjaar. In het kort was er aandacht voor de activiteiten voor het komende jaar. Tijdens de gezellige Nieuwjaarsborrel werd middels een diapresentatie van foto’s teruggeblikt op dit bijzondere Jubileumjaar met de PROMS, het Potluck-diner, het Reünieconcert en de Tentoonstelling.

Blokfluitgroep speelt voor in ‘De Huiskamer’ in De Wester

Voor de 12 leerlingen van de blokfluitgroep, Iris, Gavin, Lars, Janneke, Emma, Bram, Sanne, Noor, Anne, Bart, Pleun en Joost stonden voor de kerstdagen eveneens wat Kerstliedjes op de lessenaar om in te studeren en zij hadden ook een echt optreden. Het verslagje van Janneke Klop: “Op 21 december hebben we opgetreden voor alle ouders en de ouderen in De Huiskamer van De Wester. Het was gezellig want we kregen een kerstmuts en een kerstsjaal om. Alles was mooi en gezellig gemaakt. We hebben veel liedjes gefloten zoals ‘Voorzichtig”, “Mieke hou je vast”, “s’Avonds als de maan schijnt”, en nog heel veel andere liedjes die we al kenden. Als laatste mochten we “Jingle Bells” spelen. We kregen veel applaus!”

Heel veel jonge leerlingen beginnen hun muziekcarrière bij de blokfluitgroep met de methode “Blokfluiten is leuk”. Hier maken ze op een eenvoudige manier kennis met de basis van muziek. Het leren van noten en ritmes. Dit alles onder deskundige leiding van docente Mario van de Locht. Een bevlogen docente met de overtuiging dat muziek slim maakt en… ontzettend leuk is om te doen!

Voorspeelavond

De voorspeelavond van de leerlingen op 19 december jl. in Myllesweerd werd drukbezocht door trotse ouders, opa’s en oma’s. Het was een zeer geslaagde avond waarop de veelal jonge aankomende muzikanten, al dan niet voor het eerst maar zeker na maandenlang oefenen, hun kunnen lieten horen aan alle aanwezigen.

Kerstmis

De Millse harmonie sloot het Jubileumjaar af met een optreden in de kerk op eerste Kerstdag. De kerkgangers hebben genoten van de muziek en Pastoor v. d. Meijden vond het een geweldige muziekkeuze. Hij dankte alle muzikanten aan het eind van de viering met de mooie muzikale inbreng van de kerstviering.

Leerlingenorkest

Op zaterdag 20 januari a.s. start de Millse muziekvereniging weer met een leerlingenorkest. Hierin spelen beginnende leerlingen maar ook muzikanten die al een aantal jaren les hebben. Ook leerlingen die in vroegere jaren al eens begonnen zijn met muziek maken maar er voor kiezen om een andere instrument te willen leren bespelen.
De eerste repetitie/kennismaking met elkaar is in De Wester, hierbij zijn ook ouders van harte welkom. De repetitie start om 17.00 uur tot 17.45 uur. Vervolgens is er om de 2 weken een repetitie. Het leerlingen orkest krijgt bij de repetities ondersteuning van leden van de harmonie zodat alle instrumenten in het orkest vertegenwoordigd zijn.