“De tel kwiet”, heet het nieuwe album van Jan uut Langebom. Deze CD duurt 80 minuten en bevat 24 songs.

Alle vocalen en instrumenten worden weer zelf door Jan (Willems) uut Langenbom gedaan. Ook de productie van deze CD lag in zijn eigen handen.

Jan: “Alles is doe-het-zelf-werk, ook het hoesontwerp. Het geheel aan opnamen op de CD bedraagt 16 uur. Er is 5 jaren aan gewerkt. Bovendien zijn vele stukken ingekort of is er een andere versie van gemaakt. Zo’n 50 uren opnamen zijn weer af gevallen. Zo heeft de opname van “De 4de helft”, bijna 3 maanden geduurd.

Laag op laag zijn de nummers ontstaan, soms wel 16 opnamen op elkaar. Een veelvoud aan instrumenten en effecten is benut. Niets werd geschuwd. Zo is voor “Duiker” maar zelf een Electro-theremin gebouwd, want hoe moest er een spookachtig geluid in komen, net voor het geluid van onweer?

In het algemeen zijn er uitgebreide teksten, vaak moppen en pikzwarte humor gebruikt. Meestal wordt het stramien coupletje/refreintje niet gebruikt, maar wordt een verhalende opzet gebruikt. Een uitzondering is wel gemaakt voor “Log en boerenbedrog”: een ware meezinger in de stijl van oudere Nederlandse volksmuziek. Voor improvisatie is op de CD, weinig ruimte aanwezig geweest. Alle tekst en melodie is al lang tevoren reeds berekend en uitgeschreven……”

De CD kost 7,- euro en is bij Jan zelf verkrijgbaar tel. 0486-431426.