Groothandel Verbruggen Mill B.V. wordt overgenomen door Supermarkt Die 2 Brüder von Venlo. De twee ondernemingen werken al jaren intensief samen op het gebied van bevoorrading van de Venlose supermarkt. De samenwerking is het afgelopen jaar geïntensiveerd en dat heeft uiteindelijk geleid tot een overname van de groothandel.

Ed Ramaekers, algemeen directeur van Die 2 Brüder, spreekt van een ideaal moment om beide bedrijven sterker in de markt te zetten.

Ambitie

Het is de wens en ambitie van Ramaekers om de bewezen succesformule van de in Mill gevestigde groothandel verder uit te bouwen. Verbruggen beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Met de overname zal Verbruggen Mill B.V. nieuwe kansen benutten om de marktpositie nog verder uit te bouwen. Het assortiment van Die 2 Brüder von Venlo kan verruimd worden door de overname.

Zusterondernemingen

De twee bedrijven zullen als zusterondernemingen samen gaan werken. Consequenties voor het personeel zijn er dan ook niet. Zij zijn vrijdag 12 januari op de hoogte gesteld van de op handen zijnde overname. Ramaekers: “De komende tijd blijven de heren Verbruggen beide nog aan het bedrijf verbonden om zo de overdracht in goede banen te leiden. De directie van beide bedrijven wordt aangevuld met Peter van Enckevort (al jaren verbonden aan de supermarkt) als directeur Inkoop en Ronald Versluis als commercieel directeur. Verbruggen Mill B.V. blijft de groothandel zoals men deze gewend is, maar door onze krachten te bundelen, blijven we ook in de toekomst bestaansrecht houden.”

Verbruggen Mill B.V.

Verbruggen Mill B.V. is een service gerichte groothandel. Het bedrijf werd in 1911 opgericht door Jan Verbruggen, als groothandel in koloniale waren. Heden ten dage is de dagelijkse leiding in handen van de derde generatie, Jan en Toon Verbruggen. De groothandel biedt onder andere het volledige KW-assortiment voor supermarkten, grootverbruikproducten voor AGF speciaalzaken en een groot assortiment verpakkingsmaterialen en kantineproducten.

Die 2 Brüder von Venlo

Een supermarkt met de beste aanbiedingen voor Duitse klanten en het mooiste versaanbod van de regio voor Nederlandse kopers… dat is Die 2 Brüder von Venlo. Anno 2018 telt het winkelcentrum Die 2 Brüder von Venlo twee verdiepingen, met in totaal ruim 20.000 verschillende producten. Op de begane grond is de supermarkt van 3500 vierkante meter. Daar bevindt zich ook de drogisterij en het eigen café. Op de bovenverdieping bevinden zich Merkkleding Outlet Galerie Heimann, een biologische- &thee afdeling en een restaurant met tweehonderd zitplaatsen. Die 2 Brüder von Venlo heeft ruim tweehonderd medewerkers in dienst.