Foto: Mooi & Mooi Fotografie

Voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart heeft Algemeen Belang ’90 een flink aantal jonge kandidaten aan zich weten te binden.

Bij de eerste 15 kandidaten op de lijst zijn maar liefst 6 personen onder de 30 jaar, waarvan enkelen zelfs onder de 25. Daarbij wordt de huidige fractie uitgebreid met een nieuw lid uit deze groep. Algemeen Belang ’90 heeft hiermee de blik op de toekomst en wil zich maximaal kunnen blijven inzetten voor de belangen van inwoners en bedrijven van onze gemeente Mill en Sint Hubert. De jonge nieuwelingen gaan de komende periode van zich laten horen in hun eigen stijl en met onderwerpen die henzelf en hun leeftijdsgenoten aanspreken.

Nieuw logo

Algemeen Belang ’90 heeft niet alleen een fris nieuw team, maar ook een frisse nieuwe huisstijl ontwikkeld. Op de achterpagina van de Neije Krant van aanstaande dinsdag 23 januari ziet u daarvan de eerste weergave. Daarnaast presenteert de nieuwe fractie de titel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: ‘Samen werkt beter’.

Samen werkt beter!

Met deze werktitel van ons verkiezingsprogramma willen wij aandacht vestigen op de volgende thema’s:

  • visie op herindeling
  • samenwerken
  • fijn wonen en werken
  • samen leven
  • klimaat en duurzaamheid

(Voor)beeldig verkiezingsprogramma

Algemeen Belang ’90 is van oudsher een politieke partij die altijd voor inhoud gaat. De vorige verkiezingsprogramma’s waren boekwerkjes met vooral veel leestekst. Daar is niets mis mee, want het gaat immers om de inhoud. Maar in het huidige digitale tijdperk komen andere vormen beter tot hun recht en breng je een boodschap sterker over met images of beelden. Deze zogenaamde infographics geven betreffende thema’s duidelijker weer en worden waar nodig, ondersteund met kernwoorden. In de komende periode zullen onze vijf verkiezingsthema’s achtereenvolgens in de Neije Krant worden gepubliceerd. En natuurlijk staan deze thema’s binnenkort op Facebook en de website van Algemeen Belang ’90. Op www.ab90.nl zijn de thema’s aangevuld met teksten waarin u meer over de inhoud kunt lezen. De nieuwe campagne gaat binnenkort de lucht in!

Fractieleden

De eerste 15 kandidaten stellen zich alvast graag aan u voor: Lijsttrekker Jos van den Boogaart, afgelopen 8 jaar wethouder, wil in deze functie nog graag een periode doorgaan. Erik Rietveld is sinds 4 jaar fractievoorzitter en ook hij wil die taak graag voortzetten. De fractie bestaat verder uit dezelfde personen als in de huidige periode nl.: Theo van Eenbergen, Marcel van den Elzen, Bram Hendriks, Mayke van den Elzen en Bas de Veer. De komende periode zal dit ervaren team worden versterkt met de jeugdige Robin Hendriks.

Jonge enthousiastelingen

Dit team wordt verder aangevuld met Huub Verberk, Nick van Gemert, Renzo de Man, Menno Rietveld, Mathijs Goossens, Gradus van Engelen en Teun van de Cruijsen, allen jonge enthousiastelingen die met frisse energie en ideeën zich willen gaan inzetten voor ‘samen werkt beter’ in een steeds mooiere gemeente Mill en Sint Hubert. In een volgend artikel zullen de overige kandidaten aan u worden voorgesteld.

Algemeen Belang '90 hecht veel waarde aan uw mening. Heeft u goede ideeën? Wat gaat er goed of wat kan juist beter? Vertel het ons, want samen werkt het beter!

Algemeen Belang ’90