V.l.n.r. Martijn Gerrits, Niels Ermers, Erwin van Dooren en Jeroen Meeuwssen.

Met ingang van 1 januari 2018 heeft de Airbagbank (European Airbag Center) nieuwe eigenaren in de personen van Niels Ermers (28) en Martijn Gerrits (26), beide woonachtig in Mill.

Zij zijn al een aantal jaren werkzaam binnen de organisatie en toen zij de kans kregen om het bedrijf in Cuijk over te nemen hebben zij geen moment getwijfeld.

Voormalig eigenaar Erwin van Dooren heeft besloten om zich samen met Jeroen Meeuwssen te concentreren op technische ondersteuning binnen de Firma Genius Airbagrecycling, en door de samenwerking tussen Genius en Airbagbank zullen zij nog altijd betrokken blijven bij de organisatie.

De Airbagbank is al ruim 10 jaar actief op de aftermarket binnen de automotive branche en heeft uitgangspunt kostenbesparing op het gebied van airbags in personenwagens. Of het nu leveren is van gebruikte airbags, het vervangen van versleten gordels, of het oplossen van een airbagstoring, de Airbagbank levert het totaalpakket. Waar nieuwe onderdelen vaak (te) duur zijn, maakt de Airbagbank gebruik van vervangende onderdelen om een alternatief te bieden en om op die manier een personenauto toch te kunnen herstellen na schade.

Het is de ambitie van Niels en Martijn om de bewezen succesformule verder uit te bouwen. De Airbagbank beschikt over een goede marktpositie, betrouwbare leveranciers en een groot klantenbestand bestaande uit autogarages en schadeherstelbedrijven in Nederland en daarbuiten. Maar ook als particulier kunt u terecht voor onderdelen. Met het nieuwe enthousiaste management zal de Airbagbank kansen benutten om de marktpositie verder uit te bouwen en zich sterker inzetten om de diensten nog meer in het buitenland aan te bieden, met name richting Duitsland. Deze bedrijfsovername brengt geen merkbare veranderingen met zich mee. “Wij blijven het vertrouwde adres voor alles op het gebied van airbags en garanderen de service en kwaliteit die u de afgelopen 10 jaar van ons gewend bent”, aldus Niels en Martijn.