Anne van Gemert uit Langenboom, Femke Klaversma uit Uden en Sanne Hilhorst uit Odiliapeel wonnen op 11 januari de student company launch. Zij begonnen onlangs een mini-onderneming onder de naam 3Connect.

Deze mini-onderneming zijn zij via hun school het Sint Lucas in Boxtel gestart. Daar volgen zij de opleiding vormgeving en ambacht. De jury was erg enthousiast over de presentatie van deze 3 studentes. Zo roemde de jury hun gedrevenheid, unieke aanpak en product, alles klonk zeer veel belovend en ze zijn erg goed in het verkoop praatje.

Eigen onderneming

Anne, Femke en Sanne begonnen deze mini-onderneming om meer te leren over het opstarten van je eigen bedrijf met alles er op en er aan. Anne: “Ook bedachten wij hiervoor een product, in ons geval is dit een design lamp geworden.” Het blijft als het aan deze enthousiaste studenten ligt niet bij het alleen bedenken van deze lamp. “Zeker niet. We gaan deze nu ook daadwerkelijk realiseren en te koop aanbieden. Daarnaast gaan we deelnemen aan nog meer wedstrijden en willen we in de toekomst meerdere lampen en mogelijk andere producten ontwikkelen.”

Presentatie idee

Via een pitch (korte presentatie) brachten Anne, Femke en Sanne hun ideeën onder de aandacht van de jury. Hierbij stonden 3 thema’s centraal; innovatie, design en ambacht. “Dit zijn de 3 elementen die samen onze ideeën vormen. 3CONNECT is een samenwerking tussen 3 verschillende ambachten; Glas, Keramiek en Schilderen. Elk ambacht heeft zijn eigen toevoeging en waarden in het werkproces van onze design lamp. Als je kijkt naar de verschillende interieurs is hout al vele jaren een veel gebruikt materiaal. Van de jaren 50 tot nu, het blijft constant terug komen in verschillende soorten en maten. De ene keer voor de sier de andere keer voor praktische zaken.”

Dit zette hen aan het denken en zo bedachten ze deze design lamp. “Het oog neemt hout waar, maar in werkelijkheid is de gehele lamp gemaakt van keramiek in combinatie met glas. De glazen gedeeltes laten dan ook het licht door. Het keramiek krijgt een glazuurlaag in hout imitatie.”

Het productie proces voeren Anne, Femke en Sanne volledig eigenhandig uit. “Van het ontwerpen, tot mallen maken, van het hout reinigen tot klei gieten, van glas uit meten tot dezen weer smelten en van de marketing en communicatie tot de hout imitatie schilderen.”

Meer weten over hun ideeën, producten en toekomstvisie?
Facebook: 3-connect
Instagram: 3_connect