Wethouder Erik van Daal heeft als eerste de vernieuwde website van Sportvereniging Hart in Actie bezocht. Hij deed dit in de collegekamer van het gemeentehuis in gezelschap van voorzitter Guus Fonteijn en penningmeester Ben Wijnen.

De wethouder vond de website zeer informatief, kort en bondig en prees de foto’s en filmpjes die het kijken op de site nog meer de moeite waard maakten. De website www.hartinactiemill.nl is vanaf dinsdag, 30 januari in de lucht.

Sportvereniging

Hart in Actie is een sportvereniging voor mensen met een chronische beperking zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. De vereniging is opgericht in maart 1995 en telt momenteel 92 leden, bestaande uit zowel vrouwen als mannen van 35 tot 82 jaar. Het motto van de vereniging is “samen sporten voor een gezond lichaam en gezonde geest”. Dan voelt men zich beter, men raakt minder snel vermoeid en de leden kunnen veel plezier beleven met elkaar.

Verantwoord

De vereniging verzorgt verantwoorde sport- en spel activiteiten onder professionele leiding. Op dinsdag, woensdag en donderdag in twee wijkaccommodaties. Vooralsnog namelijk in de Wester in Mill volleybal en wandelvoetbal en in de Wis in Langenboom volleybal.

Gezonde levensstijl

De wethouder vond het bijzonder dat Hart in Actie naast sporten ook veel aandacht gaat geven aan een gezonde levensstijl. De vereniging gaat onderzoeken of door middel van een project chronisch zieken die niet goed meer kunnen participeren in de maatschappij door sporten geholpen kunnen worden bij hun maatschappelijke participatie. De vereniging zal daartoe een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds van de gemeente.

Mogelijk

De website is mogelijk geworden door sponsoring van Wise Up consultancy B.V. uit Mill. De site is gebouwd door Joost Verstraaten van Frimatek uit Wanroy. Hart in Actie is als vereniging aangesloten bij de landelijke Stichting Harteraad, voorheen De Hart&Vaatgroep in Soesterberg.