Op maandag 5 maart bezoekt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken en Klimaat, op uitnodiging van Dorpslijst Langenboom en het CDA, een bezoek aan Metaalbouw Vloet in Mill en het Museum Nostalgie en Techniek te Langenboom.

Thema’s waarover gesproken zal worden zijn o.a. het aantrekken en opleiden van technische vakmensen, lokale klimaatprojecten en de maatschappelijk inzet van familiebedrijven. Ook tweede kamerlid Erik Ronnes zal bij dit bezoek aanwezig zijn.

Bezoek aan het Millse industrieterrein

In Mill brengt staatssecretaris Mona Keijzer een bezoek aan Metaalbouw Vloet en gaat ze in gesprek met een groep lokale ondernemers. Tijdens dit bezoek zal eigenaar Louis Vloet haar de bouw van een 60 meter hoge toren laten zien. Deze zal geëxporteerd worden naar Oman, een mooi staaltje vakmanschap.

Eigen Kweek & Industriële kring

Om 18.00 uur brengt de staatssecretaris een bezoek aan het museum Nostalgie en techniek in Langenboom. Hier zal ze worden bijgepraat over het lokale energieproject 'Eigen Kweek' en zal de industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg een manifest overhandigen.

Stichting Eigen Kweek zal het project van de gezamenlijke zonnecollectoren presenteren. Een uniek project, waarbij inwoners die geen geschikt dak hebben zonnepanelen kunnen kopen om daarmee eigen duurzame energie op te wekken.

De industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg zal bij monde van Martin van Collenburg, directeur MSD Boxmeer actuele thema’s uit het Land van Cuijk presenteren en een manifest aan de staatssecretaris overhandigen.

Petra van Schayik en Mark Janssen; ‘We vinden het een eer Mona Keijzer te mogen ontvangen en nodigen ondernemers uit onze gemeente uit bij dit bezoek aanwezig te zijn. Een mooi moment om ‘ons’ lokale geluid in Den Haag te laten horen. Goede plannen met elkaar delen en daarna vooral realiseren, ofwel: Denken Delen Doen!