Millse Notaris Mark Wilhelm (rechts) regelde gratis de heroprichting van Stichting Kies voor Leven.

Op zijn 80e verjaardag heeft Toon Hermsen, AED-pionier van het eerste uur, zijn befaamde landelijk werkende goede doelen organisatie weer nieuw leven ingeblazen.

Met ondersteuning van notaris Mark Wilhelm in Mill, die kosteloos de heroprichting regelde, is Stichting Kies voor Leven weer formeel werkend gemaakt.

Hoewel de Stichting Kies voor Leven al sinds 2003 haar ideële taak uitdraagt, de laatste vijf jaar via de Stichting Hart in Actie, is – in overleg met allerlei bekende Nederlanders - op maandag 26 februari jl. de Stichting Kies voor Leven weer formeel van start gegaan. Het volkomen belangeloos uitdragen van zijn levensdoel, de AED in het Nederlandse straatbeeld krijgen en nieuwe burgerhulpverleners werven, is en blijft zijn allergrootste passie.

“Wanneer je na 60 jaar intensieve inzet voor de Nederlandse samenleving daarmee stopt, is het enorm lastig met die nieuwe eenzaamheid om te gaan. Er is iets weg uit je leven en daar weet ik helaas niet mee om te gaan. Bovendien blijven opvallend veel landgenoten mijn AED-expertise en ondersteuning inroepen.” aldus Toon.

Bijna elk half uur overlijdt iemand in Nederland aan een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Een hartstilstand kan overal gebeuren: thuis, op straat, op het werk of bij een evenement. Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt!

Snelle en doeltreffende hulp is in dat geval van levensbelang, dus moet iedereen weten dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand cruciaal zijn én wat er binnen die tijd moet gebeuren. Bel direct 112, reanimeer en defibrilleer met een AED binnen 6 minuten. Als je te lang wacht met het gebruik van een AED, wordt het hart minder gevoelig voor defibrillatie en neemt de kans op overleving na iedere minuut drastisch af.

Kijk voor meer informatie op www.kiesvoorleven.nl.