De leden van de Jeugdgemeenteraad maken op een leuke manier kennis met taken en verantwoordelijkheden van de gemeente. De Jeugdgemeenteraad bestaat uit tien kinderen uit de groepen 7 en 8 van de vijf basisscholen.

De jeugdraadsleden bepalen zelf waarmee ze aan de slag gaan. Meestal zijn er meer ideeën dan er in een jaar uitgevoerd kunnen worden. Dan wordt er gestemd welke ideeën verder uitgewerkt en uitgevoerd worden.

Een ontmoeting tussen Jong en Oud is één van de ideeën waar dit jaar voor gekozen is. Sil Lucassen en Stijn van de Bungelaar hebben dit verder uitgewerkt. Hiervoor hebben ze contact gezocht met de KBO uit Wilbertoord. Samen hebben ze een spelletjesmiddag georganiseerd. Op deze middag waren de Wilbertoordse leden van de KBO, de kinderen van groep 7 en 8 uit Wilbertoord en de Jeugdgemeenteraadsleden uitgenodigd. Er werden niet alleen alom bekende spellen als sjoelen en mens-erger-je-niet gespeeld, maar ook moderne tablets met spellen gebruikt.

Het is een erg leuke middag geweest waarop zowel de ouderen als de jeugd zich uitstekend vermaakt hebben. In het begin nog heel kort wat onwennig maar al snel werd er fanatiek gespeeld en hier en daar soms ook een klein beetje gesjoemeld. Iedereen wil winnen, daarin zit geen verschil tussen oud en jong.

De reacties waren positief, of zoals één van de Jeugdraadsleden na afloop zei “ik vond het leuker dan verwacht”. Voldoende redenen om te kijken of iets soortgelijks in de komende jaren ook in de andere kernen met de Jeugdgemeenteraad georganiseerd kan worden. Natuurlijk kan dat alleen maar als de meerderheid van de Jeugdraadsleden daar ook mee instemt. Het is tenslotte een gemeenteraad en daarin worden besluiten genomen met een meerderheid van de stemmen.