Het boek Papa’s bloed van Dennis Verweijen is inmiddels toe aan zijn derde druk. Sinds de officiële presentatie op 7 mei vorig jaar zijn er al bijna 1700 exemplaren van het boek verkocht.

Om het succes te vieren en hopelijk nog meer mensen met het verhaal van Dennis te inspireren gaat er tot 7 mei 2018 €5,- naar KWF Kankerbestrijding, bovenop het geld dat al naar Stichting Matchis gaat.

De vrouw van Dennis Anke Verweijen doneert het geld aan de Maarten van der Weijden Foundation. Olympisch zwemkampioen Van der Weijden was een grote inspiratiebron voor Dennis tijdens zijn ziekte en bij het schrijven van het boek Papa’s bloed. De langeafstandszwemmer kreeg op 19-jarige leeftijd zelf Leukemie en zet zich sindsdien op verschillende manieren in om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Hij zwom al eens heen en weer over Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk, en onlangs nog brak hij het wereldrecord 24 uur zwemmen door 102.8 kilometer af te leggen.

Elfstedenzwemtocht

Op 18, 19 en 20 augustus staat Van der Weijden voor een nog grotere uitdaging. Hij gaat proberen in 2,5 dag de Elfstedentocht (ruim 200 km) zwemmend af te leggen. Van der Weijden kondigde het huzarenstukje vorige zomer aan bij RTL Summer Night, waar hij samen met Dennis en Anke in de studio aanwezig was. Anke is bovendien een van de mensen die in augustus een stukje met Maarten gaan meezwemmen. Koop het boek Papa’s bloed daarom vóór 7 mei 2018 en steun naast Stichting Matchis tijdelijk ook KWF Kankerbestrijding via de Maarten van der Weijden Foundation!

Het boek is ook bij Primera Schipperheijn in Mill verkrijgbaar. Kosten €19,99.