Er zit weer volop beweging in de woningmarkt. En of je nu starter, doorstromer, 50+'er of nieuwbouwer bent, het is wel zo fijn als je precies weet waar je aan toe bent.

Tijdens de Rabo Woonweken beantwoordt Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen vrijblijvend alle woonvragen. Vier weken op rij worden er tal van activiteiten georganiseerd. Tussen 19 maart en 15 april kan iedereen binnen lopen bij een van de starterscafés, informatiebijeenkomsten voor doorstromers en nieuwbouwers of een presentatie op de Seniorenbeurs.

Wonen is één van de speerpunten van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen voor dit jaar. Vanuit dit thema stelt de bank zich ten doel bij te dragen aan de zelfredzaamheid van inwoners in de regio. Financieel én als het gaat om langer zelfstandig wonen. Daarom organiseert de Rabobank de Rabo Woonweken en geeft zij antwoord op specifieke woonvragen van alle doelgroepen. Van starters tot 50+’ers. En van doorstromers tot nieuwbouwers.

Startersweek 19 maart t/m 25 maart

De eerste week trapt Rabobank af met starterscafés. Vier avonden op rij kunnen starters tussen 18.00 uur en 21.00 uur vrijblijvend binnen lopen bij horecagelegenheden bij hen in de buurt. De Rabobank-adviseurs zijn op maandag te vinden in 't Lagerhuis in Mill, dinsdag in Café Kansas in Cuijk, woensdag in Brasserie de Bock in Boxmeer en donderdag in De Mouter in Gennep. Tijdens deze avonden zitten de adviseurs klaar om alle woonvragen van starters te beantwoorden.

Doorstromersweek 26 maart t/m 1 april

Wie op zoek is naar een ander huis of wegens de beëindiging van een relatie woonvragen heeft, kan in de tweede Woonweek in het Rabobank Adviescentrum terecht. Op dinsdagavond 27 maart organiseert de bank de informatiebijeenkomst 'Een ander huis kopen'. Daarin komen onderwerpen zoals duurzaamheid, financiële planning en hypotheekmogelijkheden aan bod. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website. Voor doorstromers die gescheiden verder gaan en vragen hebben over de mogelijkheden op het gebied van wonen en hypotheken, staan er op 26 maart een inloopavond en op 29 maart een inloopochtend gepland.

50+ week 2 t/m 8 april

Op 6 en 7 april vindt de Regionale Seniorenbeurs in City Resort Mill (voorheen Fitland) weer plaats. Tijdens deze beurs is de Rabobank met een stand aanwezig om 50+’ers antwoord te geven op al hun woonvragen. Daarnaast organiseert zij tijdens deze beursdagen presentaties over ‘langer zelfstandig wonen’. Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om de beurs te bezoeken, worden er op 3, 4 of 5 april inloopdagen georganiseerd op de lokale Rabobank-kantoren.

Nieuwbouwweek 9 t/m 15 april

De Rabo Woonweken wordt afgesloten met de Nieuwbouwweek. Bij het bouwen van een huis komt veel kijken. Daarom kunnen mensen die erover denken om nieuw te bouwen, terecht bij de informatieavond ‘Nieuwbouw’ op dinsdag 10 april. Tijdens deze speciale informatieavond wordt antwoord gegeven op vragen als: Waar moet je beginnen als je zelf een huis wilt bouwen? En hoe voorkom je verrassingen en onverwachte kosten? Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website.

Op www.rabobank.nl/lvcm zijn het volledige programma, de locaties en tijden van de Rabo Woonweken te vinden. Daar kan men zich ook aanmelden voor de bijeenkomsten.