De verkiezingsavond eindigde voor het CDA Mill en Sint Hubert met een dikke zwarte rand eromheen door het overlijden van Toon Brienen na afloop van de verkiezingsavond in het gemeentehuis. Onderweg naar huis werd een val met de fiets hem fataal.

In aanloop naar de verkiezingen zijn er in het afgelopen jaar verschillende nieuwe leden gestart bij het CDA, zo ook Toon Brienen. Naast zijn politieke voorkeur voor het CDA was hij ook goed bevriend met enkele CDA leden.

Bij het samenstellen van de lijst gaf hij aan geen ambities te hebben als raadslid of commissielid, wel wilde hij graag als lijstduwer op de lijst. Vanaf zijn aanmelding pakte hij echter wel meteen de rol van actief achterbanlid. Bij vrijwel alle campagneactiviteiten in de afgelopen periode was hij aanwezig. Hij hielp met het plakken van de posters, het plaatsen van de borden en in het koude laatste weekend voor de verkiezingen was hij van de partij om in het dorp te flyeren. Alsof hij al jaren lid was, wat ook kwam doordat hij voor verschillende leden al een goede bekende of vriend was.

Tijdens de verkiezingsavond afgelopen woensdag was hij aanwezig en zag met een grote glimlach op zijn gezicht hoe succesvol de campagne bleek uit te pakken voor het CDA. Toon heeft de respectabele leeftijd van 81 jaar bereikt. Hij stond midden in het leven en het wandelen van een deel van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella stond dit voorjaar nog gepland. Helaas mag dat er niet meer van komen. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij het afscheid.

Bestuur en fractie CDA Mill en Sint Hubert