CDA Mill en Sint Hubert wint verkiezingen met zeven zetels.

Gedurende de afgelopen regeerperiode en nog intensiever de afgelopen driekwart jaar is er voor en achter de schermen keihard gewerkt aan een mooie uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Het samenstellen van een mooie lijst, ophalen van input tijdens keukentafelgesprekken, het schrijven van het verkiezingsprogramma en een intensieve campagne. Het CDA heeft er alles aan gedaan om in deze verkiezingsperiode een mooie en positieve campagne neer te zetten en dat werd afgelopen woensdag beloond met 7 zetels. Het CDA kreeg in samenwerking met de Dorpslijst Langenboom ruim 300 stemmen meer tov de vorige verkiezingen, waar de Dorpslijst Langenboom nog een eigen lijst had. Met deze winst won het CDA een van de twee restzetels.

De keuze van de Dorpslijst Langenboom om samen met het CDA een lijst te vormen en de plaatsing van Petra van Schayik op nr. 3 van de kandidatenlijst bleek uiteindelijk een goede stap. In Sint Hubert werden stemmen gewonnen met Hans Vermeulen (nr. 4) en ook nieuwkomer Moniek van den Elzen-Gerrits, (nr. 6 Mill-West) kreeg veel vertrouwen van de kiezer. De echte klapper was voor rekening van lijsttrekker Mark Janssen-van Gaal, die met 974 stemmen veruit de meeste kiezers achter zich wist te scharen.

Met het maximale aantal van vijftig kandidaten op de lijst, waarvan het merendeel een actieve bijdrage heeft geleverd de afgelopen periode, wist het CDA een enorme boost te geven aan haar campagne. Vanuit vele hoeken kwam hulp waardoor veel werk kon worden verzet. Het enthousiasme van deze groep mensen is niet onopgemerkt gebleven en heeft gezorgd voor een gevoel van saamhorigheid en bovenal gezellige periode waarin veel is gelachen. Het CDA kijkt dan ook met een positief en trots gevoel terug op de afgelopen maanden.

De komende weken zullen de coalitieonderhandelingen plaatsvinden, het initiatief hiervoor ligt bij het CDA als grootste partij. Met de nieuwe zetelverdeling zijn verschillende combinaties mogelijk. Via deze weg wil het CDA nogmaals alle kiezers bedanken voor het vertrouwen.