De Stichting SWOMWensBus maakt bekend dat er in september in onze gemeente een WensBus rijdt. Hiervoor is een intentieverklaring tussen de SWOM en de stichting getekend.

Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Rob Vloet, secretaris Trees Franken, penningmeester Marietje van der Ligt en de leden, tevens coördinatoren, Rien Lamers en Henk Kuppen.

Vijf dagen

De WensBus is dadelijk vijf dagen in de week te bereiken via drie coördinatoren. De dagen van de WensBus worden door de coördinatoren ingeroosterd. Doelstelling is allereerst om ruim voor 10.00 uur passagiers voor dagbestedingen als de Huiskamer en de Zorgboerderij te brengen. Om half vier worden deze mensen weer gehaald en thuis gebracht. De tussenliggende uren kunnen worden gevuld met ritjes voor 50 plussers en mensen met een beperking naar bijvoorbeeld ziekenhuis, arts of familie. De bus is verlengd en verhoogd en kan, behalve passagiers, ook een rolstoeler vervoeren.

Chauffeurs gevraagd

Er hebben zich al 11 chauffeurs gemeld, maar de Stichting SWOMWensBus wil graag zo’n 20-25 vrouwelijke en mannelijke chauffeurs hebben. Het mooiste zou zijn als er uit ieder kerkdorp 4 chauffeurs zouden meedoen. De chauffeurs krijgen ook een opleiding om mensen met een beperking te begeleiden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Rien Lamers, tel. 0485-452389, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mogelijk

De WensBus is mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderen Fonds. Als het goed loopt zijn er nog meer plannen met de bus. Zo zou het mogelijk kunnen worden om met een groepje een uitstapje te maken. En wellicht zou de stichting ook op termijn op zaterdag met 55plus bewoners boodschappen willen doen vanuit de kerkdorpen. Zeker voor mensen die slecht ter been zijn een mooi vooruitzicht. De passagiers van de dagbesteding betalen de ritten uit hun vervoersvergoeding. Andere passagiers betalen € 2,50 per rit binnen de gemeente.

Stalling

De stichting zoekt nog een geschikte stallingsplaats voor de WensBus. Vooral een veilige, afgesloten plaats voor de nacht is van belang. Bovendien zullen de fietsen en auto’s van de chauffeurs overdag op het erf komen te staan. Als u iets weet, kunt u dat ook aan Rien Lamers vertellen.

Gennep

Gennep werkt al een poosje met een WensBus. Het loopt daar goed en er is zelfs een wachtlijst met chauffeurs. Zij bieden maatvervoer aan van en naar maatschappelijk locaties b.v. winkels, huisarts en enkele specifieke locaties buiten de gemeente Gennep zoals Maasziekenhuis en Madeleine Boxmeer. Maar ook naar de bekenden (familie, vrienden e.d.) in de woonomgeving. Doelgroep: met name ouderen, zodat zij langer in de eigen kern of wijk kunnen blijven wonen.