Op donderdag 29 maart hebben de Wilbertoordse ondernemers Femke van Gaal en Sandra Jacops hun handtekening gezet onder een huurovereenkomst voor het pand Wethouder Lindersstraat 81a in Wilbertoord.

Burgemeester Walraven ondertekende namens de gemeente Mill en Sint Hubert. Met de ondertekening is een nieuwe bestemming voor dit leegstaande pand een feit. In het gebouw worden een kapsalon en een schoonheidssalon gevestigd.

Het pand aan de Wethouder Lindersstraat 81a was in gebruik als peuterspeelzaal maar stond al geruime tijd leeg. Door de gemeente is gezocht naar een nieuwe eigenaar en/of gebruiker. Burgemeester Walraven: “Leegstand is niet goed. Het is slecht voor het gebouw en het kan vandalisme aantrekken. Met deze huurovereenkomst slaan we twee vliegen in één klap; het gebouw krijgt een zinvolle herbestemming en het voorzieningenniveau van Wilbertoord blijft op peil doordat ondernemers niet naar elders vertrekken”.

Beide ondernemers huren het gebouw per 1 april 2018. Na een verbouwing, die naar schatting een maand zal duren, zullen de bedrijven, die nu nog aan huis gevestigd zijn, aan de Wethouder Lindersstraat hun activiteiten voortzetten. Beide ondernemers bedienen vooral een lokale klantenkring.