Op 12 april 1958 trouwden Gerrit Jacobs en Jo Schaap in Mill samen met zijn broer Wiel Jacobs en diens vrouw Diny Nelissen. Precies 60 jaar later wordt dit diamanten huwelijksfeest natuurlijk feestelijk gevierd met de familie.

De 85 jarige Gerrit is geboren in Mill en komt uit een gezin van 12 kinderen. Jo werd 83 jaar geleden geboren in Venhorst. Ze groeide op in een gezin met 4 dochters. Gerrit en Jo’s eerste ontmoeting was op de kermis in Sint Hubert.

Na hun huwelijk gingen ze aan de Vorleweg wonen waar de ouders van Gerrit een bouwbedrijf runde. Hij was hierin werkzaam samen met nog 3 broers. Later werd dit bouwbedrijf door hen overgenomen. Jo runde het huishouden zoals het in die tijd normaal was. Hier werden hun 4 dochters, Doriene, Anja, José en Hetty geboren. Inmiddels zijn er 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

In 1973 werd er verhuisd naar een grotere woning, nog steeds aan de Vorleweg, en werd hun oude woning omgetoverd tot kantoor. Hij heeft nog vele jaren met heel veel plezier gewerkt maar door gezondheidsproblemen werd het bedrijf in 1988 gestopt.

Maar Gerrit had genoeg hobby’s. Vooral zijn tuin, daar kon hij vele uren doorbrengen. Jo zorgde dan voor het huishouden. ’s Middags namen ze de tijd voor elkaar en gingen ze op pad met de fiets of de auto, wandelen of winkelen of op bezoek bij de kinderen of broers en zussen. Gerrit is altijd behulpzaam geweest voor wie er maar een beroep op hem deed.

In 2003 verhuisde ze naar de Vloetsestraat in Mill want de woning aan de Vorleweg werd te groot. Hier wonen ze nog met veel plezier. Ze kunnen zich samen nog goed redden met wat hulp van derden. Ze hebben beide nog een relatief goede gezondheid. Gerrit en Jo zijn blij en dankbaar dat ze dit nog samen mogen meemaken. Het 60 jaar lief en leed delen met elkaar, dat is niet iedereen gegeven en ze houden nog steeds van elkaar.