Momenteel wordt door de vrijwilligers van het Bouwteam Acaciahof de laatste hand gelegd aan de renovatie van het park aan de Hoogstraat in Mill.

Vorige week is gestart met het aanbrengen van 66 ton half-verharding voor de paden in het park. Deze werkzaamheden worden deze week afgerond. Daarna kan de toegangspoort worden teruggeplaatst. De laatste stap is het aanleggen van grasvelden, deels met graszoden en deel door inzaaien.

Nu de contouren van het vernieuwde park zichtbaarder worden ontvangen de vrijwilligers steeds vaker complimenten van voorbijgangers. En dat niet alleen, vorige week woensdag kregen de harde werkers een heerlijke portie gebakken kibbeling aangereikt door een dankbare Millenaar.

Na deze traktatie gingen de handen direct weer aan de schop want het park moet klaar zijn voor de dodenherdenking op vrijdag 4 mei a.s.

De officiële opening van het gehele park zal plaats vinden op zaterdag 26 mei 2018.

Na de bouw van de Mariakapel, het verplaatsen en de restauratie van het Oorlogsmonument en de restauratie van de Calvarieberg is de realisatie van het ontmoetingspunt de laatste stap in de voltooiing van het Plan Acaciahof.

Deze laatste stap wordt uitgevoerd in samenwerking met het recreatieve en toeristische platform Ontdek Mill. Het ontmoeten is naast het herdenken en gedenken een belangrijk uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van het Plan Acaciahof.

Het park Acaciahof zal door het platform Ontdek Mill als één van de groene parels van Mill worden opgenomen in de diverse brochures en in de wandel- en fietsroutes van onze gemeente.

Voor de inrichting van het ontmoetingspunt is rekening gehouden met de verschillende doelgroepen zoals: ouderen, bezoekers met een beperking en bezoekers die Mill te voet of per fiets bezoeken. Dit betekent een verharding van de paden geschikt voor rolstoelen en rollators, zitbanken, picknicktafels, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en naar wij hopen ook nog een drinkwaterpunt. Naast deze recreatieve voorziening wordt ook rekening gehouden met een mogelijke hartststilstand van een bezoeker. Hiervoor wordt een AED dicht bij de ingang van het park opgehangen. Samen met Toon Hermsen, de schenker van dit levensreddende apparaat, wordt de meest geschikte locatie bepaald.
Dit apparaat zal ook worden opgenomen in de 6-Minutenzone van de Hartstichting.