Deze week wordt er in de Beweegtuin in de Groespeel in Mill een nieuw toestel geplaatst. Het gaat hierbij om een Balanceerparcours.

Mede dankzij de steun van Stichting Toon Heesakkers en de medewerking van het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill wordt deze uitbreiding gerealiseerd. Dit toestel zal op zondag 27 mei ook deel uit gaan maken van het Brabants Oerparcours. Deze survivalrun duurt die dag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Initiatief

Het initiatief voor een Beweegtuin in Mill werd eind 2013 genomen in het kader van de Brabantse Dorpenderby. “Er waren verschillende mensen met vergelijkbare ideeën om toestellen te plaatsen in de Kanaalzone en de Groespeel,” vertelt Marcel Peters. Hij is voorzitter van Stichting Beweegtuin Mill. “Toen we hoorden van de Dorpenderby besloten we dit als gezamenlijk project via Stichting Activiteiten Mill in te dienen en we behaalden de finale.”

Financiën

Daarmee verdiende het initiatief 10.000 euro. “Van dat bedrag hebben we al toestellen kunnen plaatsen in de Groespeel. Ook van de gemeente kregen we uit het Leefbaarheidsbudget nog een financiële bijdrage en ook van de Stichting Toon Heesakkers kregen we een toezegging voor een bedrag. Hiervan wordt nu het Balanceerparcours gerealiseerd.”

Gratis

De sport- en beweegtoestellen in de Beweegtuin (hoek Domeinenstraat - Langenboomseweg) zijn door iedereen gratis te gebruiken. Bij de meeste toestellen zijn ook QR-codes aangebracht. Door deze met de telefoon te scannen wordt er een YoTube-filmpje gestart en is te zien welke oefeningen men zoal kan doen. Maar ook organiseert Stichting Beweegtuin in het voor- en najaar speciale wandelingen en samen met Ontdek Mill de laagdrempelige survivalrun onder de naam Brabants Oerparcours. Daarnaast stimuleert de stichting clubs, verenigingen en scholen deze toestellen te gebruiken voor bewegen en sporten in de natuur.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Beweegtuin, officieel opgericht in 2015 bestaat uit voorzitter Marcel Peters, secretaris Hans Verhallen, penningmeester Sjan van Boekel en de bestuursleden Peter van Lanen en Corné Kremers.

Like de Facebookpagina voor meer informatie en check www.beweegtuinmill.nl.